Doi bărbați din Yemen, un egiptean și un algerian, opriți la graniță de lucrători ai ITPF Sighet

Trei bărbați – doi din Yemen și unul din Egipt – care au trecut ilegal frontiera au fost prinși la graniță de lucrători ai ITPF Sighet. Un altul, un algerian, a fost prins încercând să treacă tot ilegal frontiera în Ungaria.

În 24 noiembrie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret – structură a ITPF Sighetu Marmației – s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale. Astfel,, în localitatea Văscăuți, din județul Suceava, au fost depistați trei bărbați de origine afro-asiatică. Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbații, cu vârste cuprinse între 22 și 28 de ani, provin doi din Yemen și unul din Egipt. Ei sunt cercetați acum pentru trecere ilegală a frontierei.

Tot în 24 noiembrie în zona Sectorului Poliției de Frontierei Petea a fost depistat un algerian de 23 de ani, solicitant de azil în România, care încerca să treacă ilegal în Ungaria. Acesta a declarat că intenționa să ajungă în Franța, unde are mai multe rude. Pe numele lui s-a întocmit dosar penal.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.