Doi bărbați cu mandate europene de arestare opriți la graniță de lucrători ai ITPF Sighet

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Siret au identificat și predat autorităților competente doi cetățeni ucraineni căutaţi de autoritățile din Germania şi Austria pentru săvârșirea unor infracțiunii contra proprietăţii şi de tăinuire.

Azi dimineaţă, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, structură a ITPF Sighet, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră un cetățean ucrainean în vârstă de 22 de ani.

În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile din Germania, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare. Astfel, bărbatul are de executat o pedeapsă de 10 ani închisoare pentru săvârșirea unor infracțiunii contra proprietăţii.

În data de 09 mai, în jurul orei 09.30, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră un alt cetățean ucrainean, în vârstă de 42 de ani.

În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile din Austria, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

În ambele cazuri, cetăţenii ucraineani au fost predaţi poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.