Video|Documente strategice pentru Judeţul Maramureş vor fi generate pe bani europeni prin proiectul „MaraStrategy”

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea a semnat vineri, în prezența echipei de proiect, contractul de finanțare pentru proiectul „MaraStrategy” în valoare totală de 3.967.941,55 lei, depus pe Axa prioritară Administrație Publică. Din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este semnat de vice-prim ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Scopul proiectului este consolidarea structurii și capacității administrative prin creșterea calității, eficienței și gradului de adresabilitate al actului administrativ la nivelul Consiliului Județean Maramureș prin dezvoltarea planurilor și strategiilor de dezvoltare ale județului, coroborat cu implementarea de măsuri de reducere a birocrației și simplificare pentru cetățeni, în perioada de implementare a proiectului.

“Mara Strategy este unul dintre proiectele importante ce va avea un impact pozitiv în activitatea viitoare a Consiliului Județean Maramureș, dar și direct asupra fiecărui cetățean prin facilitarea și simplificarea accesului la documentele și formularele de care are nevoie pentru interacțiunea cu administrația publică județeană. Vom avea o interfață online prin care maramureșeanul, agenții economici sau instituțiile coordonate sau subordonate vor avea la îndemână toate documentele necesare în relația cu Consiliul Județean Maramureș,” a subliniat în cadrul întâlnirii de semnare, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea.

„Mara Strategy” are printre obiective realizarea unor sisteme informatice menite să gestioneze arhivele proprii, digitalizarea proceselor și a fluxurilor de documente, inclusiv retro-arhivarea din arhiva tradițională existentă și a unui portal menit să asigure interfața online pentru cetățeni prin furnizarea de informații și asistență, formulare, primire solicitări, emitere documente, inclusiv sistem informatic de gestiune a informațiilor geospațiale (GIS).

Tot în cadrul acestui proiect, un număr de 48 de funcționari publici se vor instrui din fonduri europene pe teme legate de planificarea strategică, instruire în domeniul GIS 2 module, gândire strategică și dezvoltare instituțională, dezvoltare durabilă locală în context global, specialist planificare teritorială, urbanism și amenajarea teritoriului, urbanism și autorizarea lucrărilor de construcții, proiectare și implementarea politicilor publice, noul concept de planificare teritoriala: Smart City, dezvoltare durabila în context european.

Partea inovativă în proiect o reprezintă abordarea integrată a implementării G.I.S. corelat cu elaborarea strategiilor de dezvoltare, prin intermediul unui sistem informatic suport, dedicat, la cheie, adaptat instituției.

„Mara Strategy” e un proiect elaborat de reprezentanții Biroului Relații Internaționale și are o perioadă de derulare de 30 de luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.