VIDEO | DJ 109F, afectat de căderi de pietre în Pasul Rotunda

În ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a discutat despre căderile de pietre pe carosabil, în Pasul Rotunda. S-au luat unele măsuri și urmează să se mai ia și altele dacă situația o va cere.

Precipitațiile din ultima perioadă, respectiv temperaturile scăzute din timpul nopții au contribuit la căderea de bolovani pe DJ 109F, în Pasul Rotunda, pe tronsonul Cavnic – Strâmbu Băiuț, la jumătatea zonei de serpentine. Directorul Drumuri și Poduri SA Maramureș, Emil Marinescu, a precizat că angajații societății au intervenit cu utilaje și au îndepărtat pietrele căzute de pe partea carosabilă. În același timp au format o zonă/culoar de protecție pentru ca pietrele care se mai pot desprinde de pe versant să nu mai ajungă pe partea carosabilă. Zona afectată de căderile de pietre pe sectorul de drum județean a fost presemnalizată cu indicatoare rutiere.

Prefectul Vasile Moldovan, președintele CJSU Maramureș, a declarat că fenomenul nu este oprit, iar în situația în care drumul județean va fi afectat în continuare și vor fi semnalate căderi de bolovani care să pună în pericol siguranța persoanelor și autovehiculelor aflate în trafic, administratorul drumului județean va proceda la închiderea acestuia. Situația este monitorizată de către angajații societății, dar și de către echipaje de poliție rutieră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.