DISCUȚII: Intrată în cursa pentru Primărie, „ortodoxa practicantă” Firea are o problemă cu moscheea aprobată de Ponta. Ce propunere face

DISCUȚII: Intrată în cursa pentru Primărie, „ortodoxa practicantă” Firea are o problemă cu moscheea aprobată de Ponta. Ce propunere face

 Candidatul PSD la primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că va întreba bucureştenii dacă sunt de acord cu o moschee în Capitală, iar dacă opinia va fi favorabilă ea va susţine proiectul, altfel locuitorii Capitalei nu trebuie „obligaţi să suporte din buget ceva cu care nu sunt confortabili”. Firea bate un apropo şi la preşedintele Klaus Iohannis, care se află în Turcia şi a discutat despre moschee cu preşedintele Erdogan, spunând că politicienii „să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor”. Firea comite însă două gafe simultan: proiectul moscheii nu este plătit din bani de la bugetul local al Capitalei şi proiectul a fost aprobat în Guvern de fostul prim-ministru şi şef de partid al Gabrielei Firea, Victor Ponta.

„Am văzut toată aceasta discuţie. Sunt un creştin ortodox practicant, aşa cum sunt aproape 90% dintre români dar, pe de altă parte, sunt un om care respectă toate confesiunile, toate diferenţele culturale şi spirituale şi nu sunt o persoană care priveşte cu ochi răi pe altcineva care este de altă confesiune”, a spus Firea.
Ea a subliniat că administraţia trebuie să pună în practică dorinţele bucureştenilor.
„Acuma este vorba, până la urmă, şi de bugete, şi de priorităţi şi, dacă bucureştenii vor dori să se construiască şi o moschee la Bucureşti, administraţia va trebui să facă ceea ce cred aceştia. Mi se pare foarte important ca atât polticienii care au funcţii guvernamentale, cât şi cei care sunt reprezentanţi ai administraţiei publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neaparat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Şi, dacă răspunsul va fi ‘da’, va trebui să acţionăm în consecinţă. Dacă există nemulţumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureştenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili”, a declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei.
Preşedintele Klaus Iohannis, aflat miercuri în vizită oficială în Turcia, i-a spus omologului său de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, că autorităţile de la Bucureşti susţin construirea lăcaşului de cult musulman în Capitală. ”Chestiunea este de competenţa Primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii”, a spus Iohannis.
Gabriela Firea uită însă că proiectul moscheii a fost aprobat în 2015 în Guvern de fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul preşedinte al PSD, partid din care Firea face parte, precum şi faptul că moscheea nu este plătită din banii administraţiei locale bucureştene, ci de la bugetul central.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.