Direcția Silvică Maramureș scoate la vânzare 1305 pomi de Crăciun

Direcția Silvică Maramureș scoate la vânzare 1305 bucăți de pomi de Crăciun. Prețul fiecărui pom este stabilit în funcție de înălțime, pentru cei mai mari de 3 metri se face o comandă specială.

Direcția Silvică Maramureș școate la vânzare 1305 pomi de Crăciun dntre care 740 sunt brazi, iar restul specii de molid. Prețurile de vânzare sunt stabilite în funcție de înălțime și de specie. Prețurile vor varia între 25 și 35 de lei, potrivit șefului Biroului Producțe din cadrul Direcției Silvice Maramureș, Mihai Sajerli. Astfel, brazii  cu înălțimi între 70 de centimetri și 1,3 metri vor costa 25 lei bucata, cei cu înălțime între 1,3 metri și 2 metri sunt scoși la vânzare la 30 de lei, iar cei cu înălțimi cuprinse între 2 și 3 metri vor costa 35 de lei.

La molid prețurile variază între 15 lei și 25 de lei, pentru aceiași parametric de înălțime.

Solicitările pentru exemplare mai mari de 3 metri sunt considerate comenzi special. Tariful minim este de 25 de lei/metru liniar. Valorificarea acestora se face de către direcţiile silvice din cadrul regiei, prin ocoalele silvice din subordine.  Costuri suplimentare intervin atunci când există solicităare pentru brazii mari, cei care depășesc 30 de metri.   Solicitările se depun la Ocoalele Silvice. Pomii se taie în funcție de solicitări de ocoalele silvice în funcție de solicitări. Arborii provin din pădure, nu din pepiniere. Direcția Silvică Maramureș onorează cu prioritate cererile către populația și numai din limita  excedentului se valorifică pomi de Crăciun către societățile comerciale. Conducerea Romsilva a anunţat recent că intenţionează ca în anii următori regia să pună pe piaţă doar brazi în ghivece astfel încât aceştia să poată fi ulterior plantaţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.