"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" a câştigat două premii la festivalul de la Locarno

"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" a câştigat două premii la festivalul de la Locarno
Lungmetrajul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", scris şi regizat de Adrian Sitaru, a câştigat două premii importante la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Locarno, care s-a încheiat la sfârşitul acestei săptămâni, se arată într-un comunicat de presă. Juriul competiţiei oficiale, prezidat de producătorul de film portughez Paulo Branco, a decis ca Adrian Sitaru să primească Premiul pentru cea mai bună regie, iar actorul Bogdan Dumitrache a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal.’
"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii"  este cel de-al doilea succes al regizorului Adrian Sitaru la Locarno, după ce scurtmetrajul  său ‘Valuri’ a câştigat în 2007 ‘Leopardul de Aur’ în secţiunea "Leopards of Tomorrow". 
"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul din dragoste, cu cele mai bune intenţii. Bogdan Dumitrache este absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucureşti şi s-a afirmat mai ales pe marele ecran. În numai 6 ani de carieră, Bogdan a jucat în câteva dintre cele mai titrate lung şi scurtmetraje ale momentului: "Trafic", regia Cătălin Mitulescu, "Moartea domnului Lăzărescu", regia Cristi Puiu, "Tramvaiul Andreei", regia Alex Iordăchescu, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", regia Cătălin Mitulescu, "Lecţia de box", regia Alexandru Mavrodineanu, "Portretul luptătorului la tinereţe", regia Constantin Popescu şi "Captivi de Crăciun", regia Iulia Rugină. 
 
 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.