DGASPC MARAMUREȘ: Ziua Mondială de luptă împotriva exploatării sexuale marcată la Casa de Tip Familial Bradului Sighetu Marmației

Anual, în 4 martie este marcată Ziua Mondială de luptă împotriva exploatării sexuale, un flagel considerat cea mai gravă formă de încălcare a drepturilor omului, a ființei umane.

Cu această ocazie, copiii de la Casa de Tip Familial Bradului Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, împreună cu educator Bota Ileana, au trecut în revistă informațiile primite de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane Cluj, în campania de informare din 2019, numărul de urgență care poate fi apelat dacă se confruntă cu o asemenea problemă, dar și de pericolul de a furniza datele personale unor necunoscuți de pe internet.

S-a discutat și despre metoda de racolare Loverboy, unde foarte multe fete au devenit victime, precum și despre conștientizarea unor pericole ascunse.
Inițiatorii acestei zile la nivel mondial și-au propus mobilizarea, educarea și informarea organelor decizionale, instituțiilor de profil și a publicului asupra creșterii fenomenului exploatării sexuale și a pericolelor cu care se pot confrunta. Este o zi menită să aducă în prim plan pericolul pe care îl prezintă actele de violență, abuz și exploatare sexuală în întreaga societate, inclusiv asupra copiilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.