Video|Despre valorificarea tradițiilor, la emisiunea Zestrea Maramureșului

Emisiunea Zestrea Maramureșului va prezenta în această săptămâna un proiect inedit derulat de un grup de elevi ai Colegiului Tehnic ”C. D. Nenițescu” în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Vasile Berci” și Biserica greco-catolică din Călinești. Prin proiectul ”De pe Creastă, Mara și Cosău… TURIST-ART” se dorește valorificarea tradițiilor din Maramureș.

Elevii Colegiului Tehnic ”C. D. Nenițescu” din Baia Mare fac parte dintr-un grup Green Impact și și-au propus să învețe mai multe despre tradițiile județuluiși să îi învețe și pe alții.

”Când spui zestrea, când spui tradiții te gândești în primul rând la Maramureș. Astăzi vă prezentăm un proiect care chiar dacă este făcut de către cei care stau la oraș, s-au gândit la cei care stau la sat. Prin acest proiect generațiile de la sat cu cele de la oraș se împletesc într-un gând și vrem să ducem mai departe portul, tradiția și identitatea noastră maramureșeană și românească”, a precizat Măriuca Verdeș.

”Este un proiect care vizează promovarea valorilor locale, a specificului, a identității satelor de la port și până la joc, de la intrumente muzicale, până la rețete culinare. Clubul este format dintr-un grup de elevi de la Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu”, care va organiza aceste ateliere în fiecare joi și așteptăm să ia parte și copiii mai mici, dar și mai mari să îi inițiem puțin în portul popular, în dansurile tradiționale și în muzica autentică”, a precizat Ramona Buhai, consilier educativ.

Emisiunea Zestrea Maramureșului  va fi difuzată la TV Sighet vineri de la ora 19:30 și duminică de la ora 16:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.