Video | Despre Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor

Sărbătoare mare astăzi pentru credincioși. Sfântul Nicolae este sărbătorit pe 6 decembrie. Acesta este cel mai cunoscut și iubit sfânt și este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci.

Încă de când era copil Sfântul Nicolae era bun cu cei din jur, iar după moartea părinţilor săi, acesta a renunţat la toată averea pe care aceştia i-au lăsat-o, dăruind-o săracilor.

”Îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae, așa cum îl cunoașteți dumneavoastră, pe Moșul Nicolae. Moș Nicolae nu este altcineva decât Sfântul Nicolae, a fost un copil blând și rugător de Dumnezeu iar când a ajuns mai mare Dumnezeu l-a învrednicit cu taina preoției, apoi a fost ales episcop. Este cel mai popular sfânt și foarte milostiv. A deținut de la părinții lui o mare avere și din averea lui a dat daruri oamenilor sărmani și copiilor nevoiași”, a explicat preotul Vasile Hotico.

Potrivit tradiției în fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii ştiu că trebuie să-şi lustruiască ghetuţele deoarece Moş Nicolae va veni să le aducă daruri. Copiii mai neascultători primesc lângă cadou şi o nuieluşă, ca să le aducă aminte că trebuie să asculte de părinţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.