Despre educație și disciplină cu părinții elevilor de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare

Săptămâna aceasta, polițiștii de prevenire de la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș au onorat invitația conducerii Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Baia Mare de a participa la ședințele cu părinții organizate în unitatea de învățământ.

Evenimentul s-a desfășurat ca urmare a eforturilor constante de a colabora cu comunitatea și de a preveni victimizarea minorilor precum și comportamentele antisociale și infracționale în rândul tinerilor.

Scopul întâlnirii a fost de informare a părinților cu privire la aspectele legate de siguranța copiilor lor cum ar fi: siguranța pietonilor, siguranța în mediul online,  pericolul  traficului și consumului de droguri, responsabilitatea legală a minorilor în săvârșirea infracțiunilor, consecințele legale ale acestor acțiuni și modalitățile prin care părinții pot contribui la prevenirea comportamentelor nedorite.

O atenție deosebită s-a acordat comportamentului de tip bullying întâlnit în unitățile de învățământ. Astfel părinții au aflat că prin comportamentul de tip bullying copiii pot comite până la șase infracțiuni (discriminare, hărțuire, amenințare, șantaj, lovire sau alte violențe, determinarea sau înlesnirea sinuciderii).

Părinții au fost încurajați să petreacă timp de calitate cu copiii lor, să discute cu ei despre aceste aspecte și să îi încurajeze să adopte comportamente sănătoase în relația cu cei din jur.

Dragi părinți, polițiștii de prevenire vă reamintesc că educația copilului începe de acasă, disciplina se învață în familie, la școală poate fi disciplinat doar un copil cu părinți disciplinați.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.