Descoperă ”Viitorul sustenabil” la Anuala de Arhitectură Nord-Vest

Anuala de Arhitectură Nord-Vest este un eveniment așteptat cu nerăbdare în lumea arhitecturii și a designului din regiune și se anunță a fi o ediție plină de inovație și inspirație. Cu tema „Viitorul Sustenabil,” evenimentul se va desfășura în perioada 29-30 septembrie în inima Centrului Vechi din Baia Mare, la Sala Vulturul Negru, din clădirea Millenium II, și în Piața Cetății, oferind tuturor celor ce vor poposi o experiență captivantă și educativă.

Arhitecții sunt maeștri în arta de a proiecta spații care nu doar impresionează estetic, ci și contribuie la conservarea mediului și la îmbunătățirea vieții noastre de zi cu zi. Cei din spatele frumuseții clădirilor sunt arhitecții. Ei gândesc fiecare detaliu, fiecare spațiu și fiecare interacțiune pentru a crea locuri în care să trăim, să muncim și să ne distram. Ei sunt artiști, proiectanți și vizionari în același timp.

Anuala de Arhitectură Nord-vest este o oportunitate extraordinară de a te apropia de lumea fascinantă a arhitecților. Vei putea vedea proiecte inovatoare, discuta cu profesioniști pasionați și înțelege cum arhitectura poate schimba în bine orașul tău.

Dacă te interesează viitorul orașelor și dorești să înțelegi mai bine cum arhitectura poate juca un rol crucial în realizarea acestui viitor, participă la  Anuala de Arhitectură Nord-Vest.

Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Nord-Vest. Proiect finanțat de Ordinul Arhitecților din România, din Timbrul de Arhitectură.

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚𝐭 𝐚𝐥 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥:
𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟐𝟗 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 – 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐕𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐞𝐠𝐫𝐮, 𝐜𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐌𝐢𝐥𝐥𝐞𝐧𝐢𝐮𝐦 𝐈𝐈, 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐕𝐞𝐜𝐡𝐢
– 𝟏𝟖:𝟎𝟎 – 𝐃𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐀𝐧𝐮𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐍𝐨𝐫𝐝-𝐕𝐞𝐬𝐭
Prima zi a evenimentului va marca începutul unei călătorii pline de inovație și creativitate. Cu tema „Viitorul Sustenabil” în minte, suntem hotărâți să descoperim soluții și idei cu privire la importanța arhitectului în restabilirea relațiilor sănătoase și durabile dintre om și mediul său de trai.
– 𝟏𝟖:𝟏𝟓 – 𝐏𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢:
STUDIO ARCHAEUS – reprezentant arh. Marius Miclăuș, STUDIO ABRUPT ARHITECTURA cu reprezentanții arh. Cosmin Pavel si arh. Cristina Constantin, și arh. Xenia Furu si dr. ing. Arpad Furu vor împărtăși cu publicul proiectele și experiența lor în domeniul arhitecturii, punând accent legătura sustenabilă dintre arhitectură, arhitect și mediul înconjurător.
– 𝟐𝟏:𝟎𝟎 – 𝐃𝐞𝐠𝐮𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐧 𝐬̦𝐢 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐢
Partenerul nostru, Grup General, va oferi o degustare de vin pentru a marca momentul și pentru a facilita discuții inspirate despre provocările și oportunitățile în arhitectură.
𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟑𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 – 𝐏𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐂𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢
– 𝟏𝟏:𝟎𝟎 – 𝐂𝐚𝐟𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐚𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭, 𝐢̂𝐧 𝐏𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐂𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢
Dimineața începe cu o cafea și discuții pasionante cu arhitecții experimentați. Veți afla secretele designului sustenabil și viziunile lor pentru un viitor mai bun. De asemenea, ei vor fi la dispoziția dumneavoastră, răspunzându-vă la orice întrebări aveți despre arhitectură și arhitecți.
– 𝟏𝟕:𝟎𝟎 – 𝐃𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐭𝐚̆𝐢𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐚𝐧𝐠𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢
Expoziția va prezenta cele mai recente proiecte de arhitectură locală, evidențiind angajamentul arhitecților în transformarea orașelor noastre în locuri mai atractive și funcționale. Momentul de tăiere a panglicii va marca oficial deschiderea expoziției.
– 𝟏𝟕:𝟏𝟓 – 𝐏𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚̆ – 𝐂𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢, 𝐞𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐦𝐨𝐧𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞
Muzeografa Lucia Pop ne va purta într-o călătorie captivantă prin trecutul orașului nostru, dezvăluind poveștile ascunse ale clădirilor, edificiilor și monumentelor cu semnificație istorică.
– 𝟏𝟖:𝟏𝟓 – 𝐏𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞 – „𝐎 𝐚𝐥𝐭𝐟𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐚𝐢𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞”
Partenerul evenimentului, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare, va prezenta o carte fascinantă ce oferă o perspectivă unică asupra istoriei orașului nostru și a evoluției sale în timp.
– 𝟏𝟖:𝟑𝟎 – 𝐃𝐞𝐠𝐮𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐮𝐥 evenimentului 𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐂𝐫𝐢𝐬̦𝐚𝐧
– 𝟏𝟖:𝟒𝟓 – 𝐓𝐨𝐦𝐛𝐨𝐥𝐚 – 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐚𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭
Prin tombolă, participanții au șansa de a câștiga o consultare gratuită cu un arhitect experimentat, oferindu-le sfaturi pentru proiectele personale sau pentru visul unei case ideale.
– 𝟏𝟗:𝟎𝟎 – 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭 𝐂𝐯𝐚𝐫𝐭𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐚𝐫𝐭
Serata se încheie într-o notă muzicală de excepție cu un concert susținut de Cvartetul Euroart, alcătuit din Marius Lengel – vioara I, Tudor Raț – vioara II, Mihai Corlan – violă și Petru Damșa – pian.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.