Deputatul Duruș (USR) atacă intențiile distructive ale puterii

După ce a supradimensionat bugetul pe 2019 la capitolul venituri, Guvernul PSD-ALDE încearcă să scoată castana din foc pe spatele românilor. Ministrul finanțelor a trimis o notificare către instituțiile publice prin care le solicită să reducă cât de mult pot cheltuielile. „Vă rugăm să dispuneți măsurile pe care le considerați necesare pentru încadrarea în prevederile trimestriale aprobate”, se arată în adresa semnată de ministrul finanțelor. Asta înseamnă că vor fi afectate inclusiv unele categorii de venituri ale salariaților din sectorul public.

„Măsura arată haosul care există în acest moment la nivel de prognoză și încasări. În această circulară, înregistrată cu numărul 41701/2019, ministrul vorbește că sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor. România are deja un deficit uriaș înregistrat în primele luni ale anului și continuă să se împrumute constant de pe piețele externe. Marea problemă este că aceste înprumuturi nu sunt pentru susținerea investițiilor, așa cum ar fi normal, ci pentru acoperirea cheltuielilor. USR a atras atenția încă din momentul discutării bugetului că este unul nerealist, făcut pentru an electoral, cu scopul de a cumpăra voturi. Nu vor plăti PSD-ALDE acest dezastru pe care-l vor lăsa, ci fiecare român”, a spus deputatul USR Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.

Ministerul Finanțelor Publice a publicat în urmă cu câteva zile nivelul deficitului bugetar înregistrat de România în primele 4 luni ale anului 2019. Acesta se ridică la 11,4 miliarde de lei, reprezentând 1,1% din PIB, cu 88,8% mai mare fată de deficitul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. În urmă cu 4 zile, Remus Borza, consilier al premierului Dăncilă, vorbea de concedieri din instituțiile de stat. După transpirarea în presă a acestei intenții, consilierul a fost demis.

Biroul comunicare, Cabinet parlamentar Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.