VIDEO | Deputatul Duruș, atac la moțiunea PSD:  „O moțiune a ipocriziei și a găștii de privilegiați”

Astăzi s-a citit în plen moțiunea depusă de PSD și UDMR, ca urmare a asumării de către Guvern a alegerii primarilor în două tururi. Social-democrații doresc să mențină baroneala din administrație, conștienți că un vot în două tururi le este nefavorabil. Când gândești doar politic, nu ai timp să te apleci și spre ce-și doresc cetățenii. Alegerea primarilor în două tururi lărgește dreptul electoral, acordă șanse mai multor competitori și crește spiritul democrației.

Deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș, prezent azi la citirea moțiunii, a argumentat lipsa de logică a moțiunii PSD: „Am avut azi în față o moțiune a ipocriziei și a găștii de privilegiați. Este o moțiune pentru conservarea privilegiilor baronilor. Pare hazliu să auzi de la PSD vorbind de democrație, principii, recomandări ale Comisiei de la Veneția, cât timp prin moțiune dau, la fiecare rând scris, câte un șut tuturor acestor principii. Este comic să-i auzi pe ei vorbind despre Constituție, când ei au încălcat orice lege prin emiterea în 2014 a Ordonanței 55, care a permis, 45 de zile, migrarea primarilor de la un partid la altul. PSD și-a făcut rost atunci de 404 primari, călcând în picioare Constituția. Și-au mărit numărul primarilor, din pix, cu aproape 50%.

Prin alegerea primarilor în două tururi, o lege susținută de USR, împrospătăm administrația. Dăm șanse tuturor competitorilor. PSD tocmai asta vrea să oprească. Drepturile electorale nu se restrâng prin două tururi de scrutin, ci se lărgesc. Prin două tururi de scrutin reducem baronii locali”.

Votul pe moțiune se va da, cel mai probabil, la finalul săptămânii.

Biroul de presă, cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.