Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor

Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor

Camera Deputaţilor va dezbate, luni, moţiunea simplă intitulată ‘Panglicile doamnei ministru Boagiu’, iniţiată de către deputaţii Opoziţiei împotriva ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.
Moţiunea simplă fost depusă pe data de 15 noiembrie a.c. în plenul Camerei de vice-liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.
Semnatarii documentului acuză lipsa de performanţă a miniştrilor PDL la conducerea Ministerului Transporturilor şi cer explicaţii în legătură cu licitaţii contestate şi deficitul de autostrăzi, situaţia ‘îngrijorătoare’ a transportului feroviar, gestionarea ‘defectuoasă’ a transportului aerian, lipsa unei strategii coerente pentru absorbţia fondurilor europene, ‘risipa’ banului public în mijlocul crizei pentru lucrări de infrastructură.
Opoziţia afirmă în moţiune că nu cere ‘neapărat’ demisia ministrului Transporturilor, ‘care a instituit o nouă practică, mai exact tăieri de panglici la deschiderea şantierelor pentru începerea lucrărilor, pentru că de autostrăzi şi drumuri finalizate nu poate fi vorba’, ci explicaţii cu privire la toate subiectele pe care le aduc în dezbatere în text.
Moţiunea simplă ‘Panglicile doamnei ministru Boagiu’, depusă de opoziţie în plenul Camerei Deputaţilor, va fi dezbătută de către deputaţi luni, la ora 16:00, urmând ca marţi, la 11:00, documentul să intre la votul final.
Potrivit Regulamentului Camerei, pentru a fi adoptată moţiunea simplă trebuie să întrunească voturile majorităţii deputaţilor prezenţi.AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.