VIDEO | Demersuri pentru efectuarea unui schimb de imobile  la Sighetu Marmației

La Primăria Municipiului Sighetu Marmatiei s-a desfășurat o întâlnire pe tema clarificării situației juridice a imobilului în care își desfășoară activitatea poliția. Au participat la discuții prefectul Vasile Moldovan, primarul Horia Scubli, seful Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, comisar șef de poliție Liviu–Constantin Grozavu, comandantul Poliției Municipiului Sighetu Marmației, Gheorghe Bora și reprezentanții Parohiei Ortodoxe Sighet ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”.
Preotul paroh Ioan Paul Tomoiagă a prezentat documentele prin care parohia a obținut dreptul de proprietate asupra unei părți din imobilul în care își desfășoară activitatea Poliția Municipiului Sighetu Marmației.
Reprezentanții autorităților publice au propus reprezentanților parohiei efectuarea unui schimb cu un alt imobil. Aceștia vor prezenta propunerea adunării parohiale.
Pentru ca Poliția Municipiului Sighetu Marmației să își continue activitatea au fost făcute propuneri pentru rezolvarea din punct de vedere juridic a situației și efectuarea următoarelor demersuri: acordarea de asistență tehnică și juridică parohiei pentru întocmirea documentației de operare în cartea funciară a proprietății; demararea procedurii juridice pentru schimbul de imobile (evaluarea proprietății, pregătirea documentațiilor și a hotărârii consiliului local); identificarea instituției din structura MAI abilitată să semneze protocolul de predare-primire a imobilului.
S-a convenit, în cadrul discuțiilor, ca următoarea întâlnire să se desfășoare după sărbătorile de iarnă, în luna ianuarie a anului viitor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.