DEMERS: Ce propune Cartel Alfa pentru a-i sprijini pe asistenții maternali

DEMERS: Ce propune Cartel Alfa pentru a-i sprijini pe asistenții maternali

 Liderul Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu, cere o nouă lege pentru asistenții maternali. Acesta consideră că asistenții maternali au o răspundere mai mare decât mulți alți angajați, iar Codul Muncii nu îi protejează corespunzător.

În sprijinul asistenților maternali au fost propuse mai multe reglementări, însă niciuna nu a fost adoptată. În perioada următoare se va discuta scoaterea asistenței maternale din Codul Muncii și activarea ei sub protecția altei legi. Aceste măsuri se iau după ce de-a lungul anilor asistenții maternali au fost plătiți doar pentru 5 zile lucrătoare, deși ei lucrează7 zile pe săptămână și au fost nevoiți să ceară în instanță banii cuveniți.
„Guvernanții nu iau atitudine și nu promulgă o lege specială pentru această activitate, asistență maternală și chiar asistența personală. Acești salariați au responsabilitate 24 de ore din 24, astfel că atât eu, cât și conducerile unităților considerăm clar nevoia unei legi speciale care să îi scoată din Codul Muncii și să se aplice pentru această categorie de salariați”, a arătat Florin Hossu, liderul Cartel Alfa Maramureș.
Reprezentanții asistenților maternali consideră că o astfel de lege ar aduce economii inclusiv la bugetul statului, deoarece aceștia nu ar mai fi nevoiți să își ceară drepturile în instanță.
În acest sens nu o dată am făcut solicitare deputaților și senatorilor, dar se pare că este foarte greu să limpezim lucrurile. Promulgarea legii nu ar face decât pe noi să ne oprească să mai stăm prin procese și bineînțeles și instituțiile bugetare să mai cheltuie bani cu instanțele de judecată și din punctul meu de vedere, aplicându-se un procent peste orele lucrate, vom aduce economii la bugetul statului”, a mai precizat liderul Cartel Alfa Maramureș Florin Hossu.
După ce săptămâna trecută asistenții maternali au primit din restanțele salariale pentru care au acționat statul în instanță, aceștia  cer recalcularea sumelor obținute, deoarece cred că s-a produs o eroare de calcul.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.