Dealul Minei Baia Sprie va deveni Parcul Minelor

Dealul Minei se va transforma în pădure parc, va deveni Parcul Minelor, un loc de relaxare și promenadă, cu puncte de informare în domeniul mineritului, al faunei, geologiei și istoriei. Se vor pune în valoare obiective precum ruinele Puțului Francisc, Crăpătura Zorilor, Lacul Albastru și, cel mai important, se va proteja Dealul prin acordarea statutului de pădure parc.

”Alături de membrii Asociației Mineritului Maramureșean am identificat și elemente de interes istoric, științific și cultural. Un număr semnificativ de galerii miniere private din ultimii 300 de ani, halde cu material din diferite perioade istorice, abataje vechi, forme de eroziuni specifice și spectaculoase puncte de belvedere.

Dealul Minei, Lacul Albastru sunt sinonime pentru noi cu însăși Baia Sprie. Le protejăm așa cum facem cu căminul nostru deoarece reprezintă simboluri ale locurilor noastre.
Abia astept sa ne întâlnim pe munte, pe Dealul Minei, pe traseele montane”, a declarat Sebastian Alin Bîrda, primarul orașului Baia Sprie.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.