De’Longhi va cumpăra fabrica Nokia din Jucu

De’Longhi va cumpăra fabrica Nokia din Jucu

 Nokia și De’Longhi au anunțat astăzi semnarea unui acord pentru achiziționarea de către De’Longhi a facilității de producție a Nokia din județul Cluj.

Espoo, Finlanda şi Treviso, Italia – Corporaţia Nokia, lider global în domeniul comunicaţiilor mobile şi De’ Longhi SpA, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice la nivel global au anunţat astăzi semnarea unui acord pentru achiziţionarea de către De’ Longhi a facilităţii de producţie a Nokia din Cluj, România, care urmează să fie supusă aprobării autorităţilor relevante, se arată într-un comunicat remis presei. 

"Se estimează că tranzacţia se va finaliza în primul trimestru al anului 2012, iar părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali.

De’Longhi intenţionează să integreze facilitatea de producţie, ca parte cheie, în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată. De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul Îndepărtat către Europa, unde De’Longhi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia.

După ce, în septembrie 2011, Nokia şi-a anunţat intenţia să oprească producţia de terminale mobile la Cluj  şi să-şi concentreze operaţiunile în locaţii mai apropiate de furnizorii şi pieţele sale cheie, compania a căutat activ potenţiali cumpărători pentru halele de producţie, cu sprijinul autorităţilor locale şi naţionale din România.

Robert Andersson, Senior Vice President în cadrul Nokia, care a condus discuţiile, a declarat: «Pe parcursul evaluării interesului faţă de fabrica Nokia, am făcut eforturi pentru a găsi un investitor important cu planuri clare de creştere şi de a crea locuri de muncă aici în viitorul apropiat. De’ Longhi a fost candidatul ideal din ambele puncte de vedere şi suntem foarte mulţumiţi că am reuşit să asigurăm un viitor fabricii, atât de repede».

De la momentul încetării producţiei la Cluj, în noiembrie 2011, Nokia a continuat să ofere suport angajaţilor săi, prin mai multe măsuri proactive, incluzând suport financiar şi asistenţă pentru reconversie profesională şi căutarea de noi locuri de muncă", se mai arată în comunicat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.