„Dekaroom” se joacă marți și miercuri la Teatrul Municipal Baia Mare

Marți, 16 noiembrie și miercuri 17 noiembrie 2021 la Teatrul Municipal din Baia Mare puteți urmări piesa „Dekaroom” în regia lui Andrei Dicu și Raul Hotcaș.

SCENOGRAFIE: Mihai Vălu, VIDEO MAPPING: Norbi Mezei, PROIECȚII / FOTO: Teo Molnar, DESENE: Daiana Nițu, FILMARE: Cristi Popovici, CONCEPT AFIȘ: Alex V. Miclăuș, DISTRIBUȚIA Ioan Costin, Rodica Pașca, Carmen Bulancea, Inna Andriuca, Aurora Prodan, Iulian Bulancea, Denisa Blag, Petru Damșa, Alex Macavei, Matei Miclea, Izabela Tsujimoto.

“Dekaroom e o creație colectivă sub regia lui Andrei Dinu & Raul Hotcaș, în care o bună parte din echipa teatrului băimărean a reușit o performanță notabilă. O s-o spun de la început: Dekaroom e unul dintre cele mai spectaculoase montări ale lui 2021 și merită luat în considerare de curatori și jurii teatrale. Imaginat ca un periplu al spectatorilor – în cupluri – prin diverse spații și întâmpinând/asimilând diverse experiențe alter-umane, Dekaroom e un soi de plonjeu într-o sondare a sinelui și a parcursului existențial propriu, asumat ori bine cotlonit în inconștient, fie că experiențele tale seamănă ori ba cu poveștile personajelor. Spațiul de joc cuprinde tot teatrul, cu scena, subsolul ei, scările de serviciu, diverse cabine și birouri, ateliere exterioare, centrala termică etc., în care ești purtat cu liftul, pe coridoare abia luminate, pe scări întortocheate, cu o mașină cu geamuri oarbe, mereu senzațiile fiindu-ți în alertă, bruscate, cu reflexele tot timpul vii, ca un animal la pândă. În pofida acestui tempo de vânătoare și a monoloagelor care ți se înfățișează – unele de o tristețe care alimentează empatia, altele nostalgice, altele explozive, altele chiar sfâșietoare – atmosfera de ansamblu este una prietenoasă, cumva catifelată, protectoare. Te simți ocrotit ca într-un cocon în acest spectacol care nu e confortabil, nu te drăgălește, ci te zdruncină, dar e ca o zdruncinare de dinăuntru, în care te simți totuși în siguranță. Iar după 4 ore, când ai ieșit afară, îți vine parcă să te întorci la măcar una din scenele văzute, cu un acut sentiment de dor de sine“ scrie Claudiu Groza – TRIBUNA, Nr. 457/2021.

La piesa de teatru au acces doar persoanele cu vârsta peste 16 ani.

Sursa: Teatrul Municipal Baia Mare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.