DEFICIENŢE DE MANAGEMENT: Directorul general al Tarom a fost suspendat din funcţie

DEFICIENŢE DE MANAGEMENT: Directorul general al Tarom a fost suspendat din funcţie

 Administratorii Tarom au decis vineri să-l suspende din funcţie, de la 22 martie, pe directorul general al companiei, Edouard Heinzmann, ca urmare a unor deficienţe de management, a anunţat ministrul de resort, Dan Costescu.

"Managerul trebuia să asigure resursele financiare şi de personal pentru îndeplinirea misiunii companiei. Termenul pe care l-a dat autoritatea aeronautică este 22, din 22 nu va mai putea să îndeplinească. Este primul punct pe care l-am primit de la CA Tarom. (…) Lipsa de responsabilitate şi deficienţele de management nu mi se par în regulă. Sunt lucruri privind nerealizarea bugetului de venituri şi cheltuieli, în loc să aibă 8 milioane de milione pierderi, au avut 41 de milioane. Asta în condiţiile în care anul trecut preţul cherosenului a scăzut spectaculos. Daca nu era nici acest avantaj, aveam un dezastru", a afirmat Costescu.
El a adăugat că şi corpul de control a sesizat diverse deficienţe la Tarom.
"1.500 de zile în care personalul a fost în concediu medical, este o indisciplină. Am cerut lămuriri cu pivire la paşii următori. Lunea viitoare, în 3 zile, se reuneşte CA şi se ia o decizie finală privind viitorul companiei, deciziile trebuie luate rapid", a spus Costescu.
El a spus că activitatea Tarom se desfăşoară normal.
"Poate vor fi unele întârzieri, dar nu va fi afectată siguranţa zborurilor", a arătat el.
Administratorii companiei se vor reuni luni pentru o decizie cu privire la situaţia companiei.
Costescu spune că aceştia vor pune în balanţă eventualele despăgubiri pe care le-ar avea de plătit companiei lui Heinzmann în cazul revocării din funcţie cu pierderile înregistrate de operatorul naţional aerian.
Ministrul a arătat că despăgubirile s-ar ridica la zeci sau sute de mii de euro, iar pierderile la zeci de milioane de euro.
În plus, a spus ministrul, există o clauză care permite companiei să revoce directorul, pentru management defectuos, fără nicio urmare pentru aceasta.
Heinzmann este de trei ani în funcţie şi este foarte uşor de stabilit ce se putea face şi ce nu la conducerea Tarom, a mai spus Costescu.
Heinzmann şi-a început mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012, semnând un contract pe patru ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.