DE ZIUA SĂNĂTĂȚII: Sfaturi din partea medicilor pentru cei de la Centrul ”Acasă”

DE ZIUA SĂNĂTĂȚII: Sfaturi din partea medicilor pentru cei de la Centrul ”Acasă”

 Persoanele care frecventează Centrul  de zi ”Acasă” au primit astăzi mai multe sfaturi din partea medicilor. Reprezentanții centrului au marcat Ziua Mondială a Sănătății într-un mod aparte: aceștia au invitat un medic specialist în nutriție care să le facă unele recomandări celor care au trecut de prima tinerețe și se confruntă cu afecțiuni specifice vârstei.

Alimentația, odihna, dar și cele mai frecvente afecțiuni au fost dezbătute astăzi de către medicul Erika Șofron împreună cu cei care frecventează centrul. De asemenea, cei prezenți au putut afla câțiva indicatori după care să își evalueze sănătatea și imunitatea.
La CentrulAcasă am socotit că trebuie să facem ceva plăcut atât pentru persoanele vârstnice, cât și pentru copii. Persoanele vârstnice au avut ocazia să consulte un medic specialist în nutriție, o doamnă doctor care a participat la toate activitățile noastre până în prezent, iar pentru cei în vârstă le stă la dispoziție cu toate întrebările legate de nutriție”, a declarat Georgeta Delescu, , şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Sighetu Marmaţiei.
După ce a prezentat noțiunile de bază pentru a avea un stil de viață sănătos, specialistul a răspuns și la câteva curiozități venite din partea celor prezenți. Astfel au putut afla cum să își țină tensiunea sub control și cum pot avea un somn odihnitor. Nici cei mici nu au fost uitați – aceștia au avut ocazia să facă kangoo jumping alături de un instructor.
„Pentru copii am organizat o manifestație de kangoo jumping și cu această ocazie le vom prezenta și celor în vârstă activitățile pe care le desfășurăm în acest centru. Ca o surpriză, persoanele vârstnice care au frecventat centrul nostru au pregătit și ele un mic spectacol realizat în colaborare cu kinetoterapeutul, au făcut mișcare pentru întreținere specifică persoanelor de vârsta a III-a”, a mai precizat Georgeta Delescu.
Toți cei prezenți la Centrul de zi ”Acasă” au participat și la activitățile organizate la Spitalul Municipal Sighet pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.