Ziua Culturii Maghiare sărbătorită cu concert de muzică de excepție și festivitate de decernare a distincțiilor Hollósy Simon la Sighetu Marmației

De Ziua Culturii Maghiare, UDMR Maramureș organizează festivitatea de decernare a distincțiilor Hollósy și un spectacol cu muzică de excepție sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 18:00, la Școala de Muzică din Sighetu Marmației. 

Sunteți invitați să vă bucurați de spectacolul renumiților artişti maghiari cum este Sebestyén Márta, interpretă de muzică populară, laureată cu premiul UNESCO, cunoscută printre altele pentru colaborarea sa cu formația Deep Forest și pentru colaborarea la coloana sonoră a filmului Pacientul englez (The English Patient), interpretând cântecul Szerelem, szerelem (Iubire, iubire). Alături de ea vor urca pe scenă Judit Andrejszki, interpretă de muzică veche, împreună cu Szerényi Béla Jr., muzician popular.

Prețul unui bilet de intrare este de 30 de lei și poate fi achiziționat la sediile UDMR din Baia Mare și Sighetu Marmației.

Distincția Hollósy Simon a fost înființată de organizația județeană UDMR Maramureș cu scopul de a recunoaşte şi aprecia contribuția persoanelor, organizațiilor civile, bisericilor la păstrarea și consolidarea identității maghiare din Maramureș. Distincția și placheta comemorativă asociată sunt acordate în cinci categorii – tineret, educație, organizare socială, cultură și artă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.