VIDEO | De unde bani pentru măști și dezinfectanți la unitățile școlare din Sighet?

A început școala. Unitățile de învățământ din Sighet merg deocamdată pe scenariul galben, cu prezență fizică de 50%. Atât cadrele didactice, cât și elevii se conformează noilor reguli. Echipați cu măști și uneori cu liziere, profesorii trebuie să fie foarte atenți la respectarea măsurilor igienico-sanitare. Dotate cu dezinfectanți și termometre, fiecare unitate școlară tebuie să-și facă din timp necesarul de materiale pentru a se încadra în scenariul impus de autorități. Toate acestea însă costă bani.

Fondurile pentru achiziționarea de măști și dezinfectați sunt suficiente deocamdată, anunță edilul local, Horia Scubli.

În momentul acesta sunt suficiente fonduri, trebuie să recunoaștem că ne-a ajutat și guvernul, am primit suma de 900 000 de lei. Ieri ni s–a furnizat această sumă, acuma pregătim avizele necesare să putem pirmi acești bani pe care să-i direcționăm unităților școlare. Vom avea întâlnire cu directorii de la școli să vedem unde sunt probleme. Toată lumea s-a pregătit pentru școală, dar să nu uităm că măștile se termină, dezinfectanții se termină, toate trebuie reînnoite în permanență, dacă în prima fază toți sunt pregătiți cu cele necesare, trebuie apoi iar bani pentru toate aceste mărunțișuri”; spune primarul Horia Scubli.

Teoretic, banii de la guvern ar trebui să ajungă până la finele anului, spune primarul.

Deocamată nu am auzit să fie probleme la școli, dar pot apărea probleme pe parcurs, lucrurile sunt dinamice, sperăm să nu se schimbe codul de alertă, să apară alte noutăți”, spune Horia Scubli.

În varianta în care Sighetul s-ar încadra în ecsnariul verde, s-ar impune o prezență fizică mai mare a elevilor și a preșcolarilor, moment în care apare în discuția problema spațiilor.

Vom încerca să facem ceea ce nu ne-am dorit, școală de după masă. Unde sunt foarte mulți elevi, de exemplu la școlile astea mai bune,”Mihalyi de Apșa” și ”George Coșbuc”, acolo elevii erau obișnuiți să învețe de dimineață, dar dacă va fi nevoie, vor veni și de dupămasă, nu avem ce face”, explică primarul Horia Scubli.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.