Video|De strajă ordinii publice în minivacanța de revelion

În minivacanţa de revelion, poliţiştii de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase vor acţiona zilnic pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fărădelegi. În zonele aglomerate sau în cele în care se anticipează prezenţa unui public numeros, vor fi prezenţi şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniştită, celor care participă la astfel de evenimente li se recomandă să evite implicarea în conflicte de orice natură şi să sesizeze poliţia în cazul unor scandaluri, loviri sau al altor fapte antisociale.

Totodată poliţiştii atrag atenţia cu privire la alcool, multe dintre tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimente rutiere producându-se pe fondul consumului de alcool. Legislaţia prevede sancţiuni pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice de către persoanele care nu au împlinit 18 ani precum şi pentru comercializarea băuturilor alcoolice către minori.

Polițiștii vor monitoriza traficul pe toate drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere. Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.