De mai bine de două săptămâni, Maramureșul oferă o șansă cetățenilor ucraineni – bilanțul zilei de 14 martie
De mai bine de două săptămâni, Maramureșul oferă o șansă cetățenilor ucraineni care fug din calea războiului.
Zeci de persoane au început să fie relocate din cămine, hoteluri sau pensiuni unde au fost cazate inițial, în case private, oferite gratuit de proprietari. Pentru o parte dintre ei se oferă șansa unui loc de muncă, dar și posibilitatea acordării de alocații pentru copii, dacă proprietarul locuinței dă o declarație notarială de accept în spațiu.
Sunt familii care, deși inițial au dorit doar să tranziteze România, acum și-au exprimat dorința de a mai rămâne la noi. Procedurile în acest sens se fac în colaborare cu Centrul Regional Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Maramureș.
Fluxul stabilit în Blue Dot este funcțional, grație unei bune colaborări între reprezentanții autorităților, ai ONG-urilor și ai voluntarilor. Astfel, se creează o atmosferă de profesionalism și încredere pentru cetățenii ucraineni care intră în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
Condițiile din trenurile puse la dispoziție pentru cei care aleg transportul CFR sunt de nivel Regio și Interregio.
Din depozitul de la Casa Armatei a plecat azi, prin Crucea Roșie, un transport cu ajutoare pentru localitatea Teceu – Ucraina. De aici din depozit, câțiva dintre cetățenii ucraineni care locuiesc în Baia Mare, vin să-și procure produsele de strictă necesitate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.