De ce susţine Ponta că ar trebui demis Băsescu. Care sunt cele zece minciuni ale preşedintelui suspendat în opinia premierului

De ce susţine Ponta că ar trebui demis Băsescu. Care sunt cele zece minciuni ale preşedintelui suspendat în opinia premierului

Premierul Victor Ponta a prezentat, miercuri, zece "minciuni" ale preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, despre care consideră că reprezintă tot atâtea motive pentru care Băsescu ar trebui sancţionat cu demiterea de către români, la referendumul din 29 iulie."Traian Băsescu crede că dacă strigă mai tare, înjură mai tare, foloseşte toate insultele pe care niciodată un preşedinte chiar suspendat dintr-o ţară civilizată nu le-ar folosi, crede că dacă strigi mai tare ai dreptate. Vă prezint zece minciuni ale lui Traian Băsescu, zece motive pentru care orice om din România îl va sancţiona", a spus Ponta.
Astfel, premierul Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu de faptul că a minţit atunci când a spus că nu e nevoie de tăierea salariilor, a pensiilor, şi că nu va fi nevoie de creşterea TVA, lucruri care s-au întâmplat ulterior.
Ponta a spus că Băsescu a minţit referitor la destinaţia banilor împrumutaţi de la FMI, respectiv atunci când a spus că nu vor fi folosiţi pentru salarii şi pensii, în 2010, şi au fost folosiţi pentru finanţarea deficitului bugetar.
Premierul l-a acuzat pe preşedintele suspendat că a minţit când a spus că nu sunt bani pentru revenirea salariilor şi a pensiilor, în condiţiile în care Cabinetul său a procedat imediat la repararea acestor nedreptăţi.
Ponta a mai spus că Traian Băsescu a minţit-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, spunându-i că procedura de suspendare nu e prevăzută de Constituţie.
Ponta a mai spus că Băsescu a minţit atunci când a spus, în 2007, că îşi dă demisia în cinci minute după ce va fi suspendat, dar şi când a spus că dacă majoritatea românilor votează împotriva sa, va pleca acasă, în condiţiile în care acum transmite, prin purtătorii săi de mesaj, că el se întoarce la Cotroceni dacă nu sunt 9.200.000 de participanţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.