De ce a fost executat Raed Arafat?

De ce a fost executat Raed Arafat?

După cum se ştie, recent dr. Raed Arafat şi-a dat demisia din funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii. Trec peste faptul că demisia Domnului dr. Arafat a însemnat o palmă răsunătoare pe obrazul gros şi jegos al întregii clase politice din România. La noi, în România, demisia dintr-o funcţie politică este extrem de rară, a trebuit să vină un arab cu un simţ al onoarei mai dezvoltat decât în Balcani şi să ne dea o lecţie de demnitate, prin aceea că a refuzat să execute orbeşte ordinele unui personaj iresponsabil, beat şi bolnav de paranoia puterii. De altfel, prin ceea ce a făcut în România şi pentru români, Domnul dr. Arafat este în mai mare măsură un bun român decât foarte, foarte mulţi dintre rumânii băştinaşi dar din cale afară de laşi.
    In esenţă, problema sistemului de Sănătate din România este simplă: nu ajung banii!  Noi plătim pentru Sănătate tot mai mult, iar Sănătatea este tot mai slab finanţată. Casele de Asigurări pentru Sănătate au devenit puşculiţe pentru clienţii politici ai  PDL, iar banii de aici au fost în cea mai mare parte delapidaţi cu metodă. Lăcomia de bani i-a făcut pe guvernanţi să inventeze un sistem de co-plată a serviciilor medicale, asta la o populaţie sărăcită la extrem, iar acuma vor să procedeze şi la privatizatea serviciilor de Urgenţă. Carevasăzică, dacă ai o nenorocire sau, ca om în vârstă, te afli într-o situaţie medicală critică, suni la Urgenţă, de acolo ţi se trimite o ambulanţă privată şi dacă ai bani te duce la Spital, iar dacă nu – nu ai decât să crăpi. Fiţi siguri că asta va însemna la noi «privatizarea»  serviciilor de Urgenţă. Este ca un atac animalic la adresa oamenilor bătrâni, bolnavi şi săraci.  
    In toate ţările europene, serviciile de Urgenţă sunt cu finanţare publică, nu sunt private, oricine se poate documenta pe net cu privire la acest lucru. Asigurarea serviciilor medicale de strictă necesitate nu sunt obiect de comerţ, ci un drept constituţional fundamental al fiecărei fiinţe umane. Este firesc, pentru că oamenii plătesc asigurări medicale la stat. Sau am putea pune problema şi altfel. Haideţi să facem un experiment mintal: uite, să zicem că suntem de acord să plătim toate serviciile medicale în regim privat, dar în cazul ăsta să nu mai plătim nimic la stat! Să nu plătim de două ori pentru acelaşi luicru – şi la stat şi la privat. Credeţi că statul ar fi de acord?  Bineînţeles că nu ar fi de acord, pentru că atunci statul nu ar mai putea jupui nimic de la noi!  
    La o emisiune TV unde Domnul dr. Arafat era invitat, a intervenit telefonic în mod grosolan şi preşedintele Băsescu. După tonul iritat şi după cuvintele insultătoare pe care le-a folosit, putem ghici că dl Băsescu are un interes personal în privatizarea sistemului medical de Urgenţă, putem deduce că de aici ar avea de câştigat mafia personală a d-sale, alde Cocoş&buba&eba&sida, sau Dumnezeu mai ştie cine, iar Domnul dr. Arafat le încurca socotelile şi de aceea a fost executat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.