VIDEO | De 1 Iunie, fă fericit un copil dintr-o casă de tip familial și dăruiește un puzzle, un lego sau o carte

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, asociația Sos Bambini în colaborare cu asociația Serviciul de Ajutor Maltez Sighet organizează acțiunea „Vino în lumea copilăriei”. Organizatorii și-au propus în cadrul acestei acțiuni să colectezejucării și cărți pentru copiii din casele de tip familial din oraș.

De acțiunea ”Vino în lumea copilăriei” se vor bucura copiii din casele de tip familial din Sighet, aproximativ 40 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani.

”A fost o perioada grea în care aceștia au stat închiși datorită pandemiei de Covid și ne-am propus să îi recompensăm pentru modul exemplar în care au făcut față situației. Avem un număr de aproximativ 40 de beneficiari care se vor bucură de aceste jocuri și cărți care le antrenează mintea și le dau o alternativă distractivă de petrecere a timpului liber.  Până în prezent acțiunea a avut un ecou bun, am reușit să mobilizăm multe persoane binevoitoare care au achiziționat jocuri și cărți și ni le-au adus.  Dacă mai sunt sigheteni care doresc să se implice în această campanie îi invităm să contacteze reprezentanții celor două asociații”, spune Camelia Peșek, rerezentant al asociației SOS Bambini, filiaia Sighet.

Cele două asociații, SOS Bambini și Serviciul de Ajutor Maltez au la activ numeroase proiecte destinate copiilor.  Toți cei care vor să dea o mână pentru această inițiativă sunt așteptați să aducă câte o carte de citit sau colorat, un lego sau un puzzle pentru a-i însenina ziua unui copil din casele de tip familial.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.