DARE ÎN FOLOSINȚĂ: Sistem de culoar de îmbarcare și debarcare a elevilor, în fața Colegiului de Arte

Azi, 29 februarie, s-a dat în folosință sistemul de culoar de îmbarcare și debarcare a elevilor, în fața Colegiului de Arte, care este cel de al doilea sistem implementat în Baia Mare  cu scopul  de a crește gradul de siguranță a copiilor și în același timp pentru ca traficul rutier să nu mai fie blocat când părinții își iau sau aduc copiii la școală.

 În acest culoar părinții pot opri pentru scurt timp mașina (aproximativ 30 secunde) să își lase sau să își ia copilul de la școală.

Pe acest culoar, oprirea este interzisă. Pentru oprire s-a creat un loc separat în parcarea de vis-a-vis unde a fost creat un spațiu de așteptare.

A fost schimbat și sensul de intrare în parcare, astfel acesta poate fi accesat dinspre biserică, așa cum de altfel este și sensul de mers pe acel tronson a străzii Petőfi Sándor.

 ”Facem apel la înțelegere din partea părinților, pentru a folosi aceste culoare strict în sensul în care au fost concepute, doar pentru debarcarea / îmbarcarea pasagerilor, astfel acest spațiu putând fi utilizat de un număr cât mai mare de părinți, contribuind totodată și la fluidizarea traficului rutier. Părinții care aleg să își conducă copiii până la intrarea în unitatea de învățământ sunt rugați să oprească / staționeze în alte locuri în care aceste manevre sunt permise”, a declarat Pap Zsolt István, viceprimar Baia Mare.

De asemenea s-au marcat locuri de parcare de-a lungul străzii, către Inspectoratul Școlar Județean.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.