DAN IVAN: Voi propune un regulament urbanistic pentru zonele montane, turistice ale Maramureșului

Candidatul USR PMP pentru președinția Consiliului Județean Maramureș, senatorul Dan Ivan vrea un regulament de construire pentru zona montană a județului. Scopul este de a se crea un aspect unitar, care să respecte și să prezerve tradiția, istoria și specificul local.

Potrivit lui Dan Ivan, în ultimii ani s-a construit haotic în zonele montane și nu doar montane, dezordonat, fără planuri de urbanism și regulamente, și fără a respecta forme apropiate de casele tradiționale. Pentru a limita acest fenomen, Dan Ivan propune un regulament de construire, astfel încât noile construcții să ducă la dezvoltarea turismului, fără distrugerea naturii și a frumuseții locale.

Dan Ivan: Regulamentul va introduce restricții de ocupare a parcelelor, de densități de tip urban în zona montană, de reguli care țin de aspectul construcției, de la acoperiș, fațade, până la materialele utilizate. Vom avea câteva zone, localități prioritare și împreună cu primarii vom realiza planuri urbanistice care să aducă dezvoltare și prestigiu fiecărei localități.

Conceptul general va prelua elemente din construcțiile tradiționale din România, precum și din arhitectura montană europeană, cu accent pe pante de acoperiș, elemente din lemn masiv la fațade și interioare, zidării și placări din piatra la nivelurile de intrare. In principiu, se vor folosi materiale naturale, locale. Construcțiile nu trebuie să domine peisajul, iar culorile folosite trebuie să fie în tonuri naturale și derivate din cele ale peisajului local.

Potrivit regulamentului propus de funcțiunile preponderente în aceste zone vor fi locuirea (locuințe individuale, case de vacanță), instituții (salvamont, centre de informare turistică) și servicii de turism (pensiuni, hoteluri, cabane), comerț, adică spații comerciale, ateliere meșteșugărești), funcțiuni de agrement și recreere.

Dan Ivan este candidatul la președinția Consiliului Județean Maramureș din partea Alianței Dreapta Unită formată din USR și PMP.

Acest material a fost comandat de Uniunea Salvați România parte a alianței electorale ”Alianța Dreapta Unită USR-PMP”, produs de SC APELLA SRL și publicat de Sighet Media Trust SRL, cod mandatar financiar 21240009.

Foto gazetademm

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.