Dan Ivan, USR: Prin exprimarea opiniei tale poți influența traseul viitorului Drum Expres Baia Mare – Dej

Compania de Drumuri a lansat o dezbatere publică, până în 22 octombrie, pentru selectarea celui mai avantajos traseu pentru drumul de mare viteză Drum Expres Baia Mare – Dej.

Dan Ivan, senator USR Maramureș susține cu tărie că traseul albastru, cel care urmărește Valea Someșului pe la Jibou, este o variantă mai bună pentru Maramureș și lansează un apel către toți maramureșenii care doresc dezvoltarea județului să se alăture prin completarea formularului pus la dispoziție de CNAIR pentru următoarele motive:

1. Varianta albastră, legătura prin Jibou, ne va duce la doar 20 km distanță de rețeaua de autostrăzi, respectiv de nodul de la Românași de pe Autostrada Transilvania.
2. Conectează la rețeaua europeană de drumuri rapide și sigure mult mai multe comunități din județele Maramureș, Sălaj și Cluj cu o populație net superioară în comparație cu varianta alternativă;
3. Asigură o legătură mai rapidă și mai sigură între Baia Mare și Cluj Napoca pe relația Baia Mare – Jibou – Românași – A3 – Cluj Napoca, față de traseul alternativ care nu prevede pe termen mediu o îmbunătățire a condițiilor de trafic între Dej și Cluj Napoca;
4. Reduce la sub o oră durata călătoriei între Zalău și Baia Mare.

În calitate de senator de Maramures, de reprezentant ales al cetățenilor din acest județ, solicit Companiei de Drumuri să valideze traseul albastru pentru drumul expres Baia Mare – Dej.

Transmit o rugăminte și către Consiliul Județean Maramureș precum și primăriilor de pe acest traseu să facă toate demersurile politice și administrative pentru alegerea acestei variante care poate să ducă la dezvoltarea zonei Codru și a localitaților de pe Valea Someșului precum și la îmbunătățirea nivelului de trai al tuturor maramureșenilor”, a transmis Dan Ivan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.