Dan Ivan, senator USR: Tinerii și antreprenorii, bătaia de joc a guvernului

”NEETs” este denumirea dată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.

Această categorie de tineri ar trebui să beneficieze totuși de sprijinul statului printr-un program dedicat lor:  angajatorii primesc o subvenție de 2.250 lei lunar pentru fiecare tânăr NEEts încadrat în muncă pe perioadă nedeterminată.

Din păcate în acest an plățile acestor subvenții către angajatori au fost blocate. Pentru pensiile speciale se găsesc și se achită lunar miliarde de lei din buget, dar pentru plata subvențiilor pentru acești tineri buzunarele guvernului PSD-PNL sunt goale.

Guvernul ”Robin-Hood pe invers”, care ia de la săraci ca să dea la bogați, își bate joc de antreprenorii care acum suportă din buzunarul propriu ceea ce guvernanții s-au obligat să susțină prin acea subvenție. Mulți antreprenori nu-și vor mai putea permite mult timp să achite banii în locul statului român, iar sute de tineri își vor pierde locurile de muncă.

Am adresat în luna septembrie o interpelare dnei. Simona Bucura–Oprescu (PSD), Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, prin care am solicitat detalii privind întârzierile la plata acestor subvenții. Răspunsul primit la jumătatea lunii Octombrie a fost nu doar evaziv, dar acum, la început de lună noiembrie, se dovedește a fi și mincinos.

În răspunsul transmis de dna. ministru Bucura-Oprescu se recunoaște că există întârzieri mari la plata acestor subvenții, dar se menționează că acestea se vor achita ”la rectificarea bugetului în cursul lunii octombrie anul curent.” Din păcate, așa cum ne-a obișnuit Guvernul sărăciei PSD-PNL, doar o tristă amăgire, nemaiexistând o rectificare în acest sens.

Antreprenorii și tinerii NEETs sunt lăsați încă odată cu buzele umflate de guvernul PSD-PNL!”, – a declarat Dan Ivan, senator USR Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.