Dan Ivan, senator USR Maramureș: Bugetul propus de actuala guvernare ajunge la vot în comisiile parlamentare

Proiectele bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor intră de astăzi în dezbaterea Parlamentului în procedură accelerată. Au fost stabilite termene strânse pentru dezbateri în comisii şi în plen, iar miercuri este programat votul final.

Opoziția, care a depus sute de amendamente, susține însă că Executivul a venit cu cifre nerealiste. USR citează calcule făcute de economiști, potrivit cărora ar fi cheltuieli de zeci de miliarde nebugetate şi care până la urmă vor ajunge în deficit.

USR are peste patru sute de amendamente care vizează educația, sănătatea infrastructura sau transporturile.

Potrivit calendarului stabilit de conducerea parlamentului, mâine seară de la ora 20:00, se va întruni ședința comună a legislativului pentru a avea loc dezbaterile generale asupra proiectului de buget și a celui al asigurărilor sociale, iar miercuri este programat votul final în parlament.

O abordare care ridică semne de întrebare cu privire la transparență și respectul față de procesele democratice.Rămâne de văzut cum se va reflecta acest comportament în votul final în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, din zilele următoare”, a declarat Dan Ivan, senator USR Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.