Dan Ivan, președinte USR Maramureș, reacție dură la majorarea prețului pentru salubrizare menajeră: „Nu-i luați pe băimăreni de fraieri pentru a face profit firmei ”

La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, băimărenii sunt obligați să plătească din această lună mai mult pentru salubrizarea menajeră. Hotărârea de Consiliul Local, susținută de primar, prevede majorarea prețului gunoiului menajer cu 80%. Dacă până în prezent o persoană plătea/lună la Drusal 7,14 lei, de acum va plăti 12,86 de lei. Creșterea este una enormă și nu are la bază nicio justificare economică. De fapt, în ședința de consiliu nu s-a fundamentat nici într-un fel majorarea de 80% a prețului. Consilierii au votat cu ochii închiși propunerea primarului.

Președintele USR Maramureș este singurul lider politic care a reacționat la această măsură împovărătoare pentru băimăreni. „Majorarea nu are niciun fundament economic, iar consilierii erau obligati să ceară acest lucru. Votul s-a dat într-o ședință de îndată, ținută la două ore după ședința ordinară, cea în care era normal să se dezbată proiectul.  Cherecheș împovărează băimărenii pentru a asigura unei societăți private un profit cât mai consistent. Deloc întâmplător, primarul l-a numit în urmă cu câțiva ani pe patronul acestei societăți „prietenul meu”. Prieteniile nu trebuie să se cimenteze pe buzunarul băimăreanului pe care Cherecheș declară că-l iubește atât de mult. Drusal va încasa în plus, prin contribuția fiecărui băimărean, peste 6,5 milioane de lei/an. Baia Mare a devenit capitala celor mai SCUMPE servicii publice. Solicit Consiliul Local să revoce hotărârea dată și să aprobe o altă hotărâre în care serviciul de salubrizare menajeră să aibă un tarif corect pentru populație și pentru societatea prestatoare. În momentul de față cetățenii sunt luați de fraieri”, a declarat Dan Ivan, președintele USR Maramureș.

Majorarea de tarif plasează Baia Mare pe primul loc în regiune în ceea ce privește prețul plătit de populație pentru salubrizarea menajeră. Unele comunități, cum ar fi Sibiu, Alba Iulia sau Bistrița au scăzut în ultimul an prețul la acest serviciu. Câteva tarife pe care le plătesc locuitorii din unele reședințe de județ din Ardeal:

 • Târgu Mureș – 6,5 lei / persoană / lună
  • Alba Iulia – 7 lei / persoană / lună
  • Bistrița – 7 lei / persoană / lună
  • Zalău – 7 lei / persoană / lună
  • Cluj-Napoca – 7,2 lei / persoană / lună
  • Satu Mare – 7,4 lei / persoană / lună
  • Sibiu – 7,9 lei / persoană / lună
  • Oradea – 10 lei / persoană / lună

USR Maramureș

Președinte Dan Ivan

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.