DAN IVAN: Modernizarea infrastructurii feroviare nu mai poate fi amânată

Candidatul la președinția Consiliului Județean Maramureș, senatorul USR Dan Ivan, consideră că județul are nevoie o nouă abordare în privința mobilității și a transportului public în special cel feroviar.

Ivan este de părere că e nevoie de o conectare rapidă atât pe tot ce înseamnă transport rutier dar mai ales feroviar, unde lucrurile au mers prost în ultimii 35 de ani.

Dan Ivan: Trebuie să modernizăm rutele de cale ferată, cum e cea dintre Baia Mare și Satu Mare. Oriunde în Europa o astfel de distanță se parcurge în 25 de minute. Noi facem 16 ore până la București în timp ce în toate țările din UE astfel de distanțe se fac în 5-6 ore. Baia Mare rămâne izolat fără dezvoltarea infrastructurii de transport. Avem nevoie de un drum expres care să ne lege de rutele importante, de restul Transilvaniei dar și de Bucovina, care este aproape dar timpul pe care îl parcurgem este de peste 4 ore pe șosea pe o distanță de 200 de km.

Dan Ivan subliniază și faptul că dezvoltarea Maramureșului e legată direct de modernizarea infrastructurii de transport.

România are alocați peste 5 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru modernizarea căilor ferate dar rezultatele încă se lasă așteptate.

Dan Ivan este candidatul la președinția Consiliului Județean Maramureș din partea Alianței Dreapta Unită formată din USR și PMP.

Acest material a fost comandat de Uniunea Salvați România parte a alianței electorale ”Alianța Dreapta Unită USR-PMP”, produs de SC APELLA SRL și publicat de Sighet Media Trust SRL, cod mandatar financiar 21240009.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.