CURSURI: Proiect de etică pentru angajații MAI, prezentat în Baia Mare

CURSURI: Proiect de etică pentru angajații MAI, prezentat în Baia Mare

 Un proiect adresat personalului Ministerului Afacerilor Interne va fi prezentat săptămâna viitoare în municipiul Baia Mare. Acesta are ca obiectiv promovarea eticii organizaţionale şi integrităţii în rândul poliţiştilor, în scopul însuşirii de către   oamenii legii   aflaţi   la   început   de   carieră   a   cunoştinţelor   şi   abilităţilor   necesare  dezvoltării   unui comportament adecvat în asigurarea aplicării legii.

Direcția   Generală  Anticorupție,   în   parteneriat   cu  Inspectoratul   General   al   Poliţiei   Române, Inspectoratul General al  Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul  General pentru Imigrări și Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu sprijinul Fundaţiei Hanns-Seidel România, organizează în Baia Mare un nou stagiu de formare în cadrul proiectului ”Etică organizațională și integritate în MAI”. Stagiul de formare ce are loc în intervalul 26-28 septembrie, în municipiul Baia Mare, beneficiază de participarea unui număr de 20 de tineri funcționari ai MAI aflați la început de carieră. 
Până în prezent, în cadrul proiectului s-au desfășurat 9 serii, la care au participat 189 de cursanți.  Obiectivul proiectului este reprezentat de formarea în domeniul eticii și integrității a unui număr de  300 de tineri funcționari  din structurile de poliție, poliție de frontieră, jandarmerie şi imigrări, proveniţi din promoția 2016 a școlilor MAI. Participanții beneficiază de expertiza unor traineri reputați din cadrul MAI, dar și din afara ministerului. Proiectul “Etica organizaţională și integritate în MAI” este o inițiativă a Direcției Generale Anticorupție în contextul măsurilor de prevenire a corupției, iar ca urmare a sprijinului și aprecierii de care s-a bucurat la prima ediție din 2016 în acest an s-a extins la nivel național. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.