Curge timpul în favoarea lui Băsescu?

Curge timpul în favoarea lui Băsescu?

E de bine sau e de rău faptul că verdictul în cazul dlui Băsescu a fost amânat până pe 12 septembrie? Eu zic că, de vreme ce susţinătorii dlui Băsescu fac spume la gură şi turbează, înseamnă că amânarea asta nu poate fi decât de bine. 

Ce înseamnă ca un viitor fost preşedinte cu firea lui Traian Băsescu să nu se afle timp de o lună şi jumătate la «serviciu»? E prăpăd! Pentru un om grav bolnav de sete de putere precum dl Băsescu e de rău. Este ca şi un alcoolic care, din lipsă de băutură, intră în delirium tremens. Să ai halucinaţii despre o «lovitură de stat» şi în acelaşi timp să nu mai poţi ameninţa pe nimeni că-l vei pedepsi pentru asta… ce soartă crudă! Şi ce de complici la «lovitura de stat», opt milioane şi jumătate de cetăţeni care au votat, plus Curtea Constituţională a României!

Traian Băsescu este un fenomen sub-uman care se desumflă tot mai mult şi se fâsâie tot mai tare pe zi ce trece. Mai întâi a trebuit să o lase mai moale cu «Eu nu greşesc niciodată!» şi cu «pe 1 august voi fi înapoi la Cotroceni !». Apoi a rămas fără telefon. Normal, mă refer la telefonul secretizat, cel cu care a vorbit cu premierul maghiar Viktor Orban, ca să-l cheme să vină în România pentru a demobiliza maghiarii de la vot, promiţându-i în schimb «autonomia » Ţinutului Secuiesc, fapt care, între noi fie vorba, cam echivalează cu infracţiunea de înaltă trădare. Şi apropo de «criza politică»:  ce ar fi de preferat,  o criză mai veche, cunoscută, care se mai prelungeşte o vreme, sau revenirea lui Băsescu la Cotroceni şi izbucnirea imediat a unei crize noi, bruşte, violente, extrem de grave, determinată de dezmembrarea Ardealului de către cuplul mafiot Traian Băsescu – Viktor Orban?  

Apoi este nasol fără telefon secret de la STS şi din alt punct de vedere. Dl Băsescu nu mai poate afla de la serviciile sale de poliţie politică tot felul de indiscreţii importante, cine cu cine vorbeşte, ce anume, ce se mai pune la cale, pe unde se mai relaxează Geoană etc. La fel, nu mai poate suna la procurorii lui preferaţi, la judecătorii de pe la diverse Curţi de Justiţie, să îi roage, să-i implore, să le aducă aminte ce servicii le-a făcut el cândva sau, după caz, să le strecoare ameninţări voalate şi perfide cu tot felul de dosărele.

In context, o lună şi jumătate e mult, iar cu trecerea timpului oamenii devin ingraţi şi uituci, nu îl mai ascultă pe fostul bos şi, treptat, îi întorc dosul. Nu mai are putere, nu mai inspiră teamă (respect nu a inspirat niciodată) şi deci nu mai este băgat în seamă. Devine treptat, în termeni marinăreşti, o epavă jalnică. Este o şansă unică pentru serviciile secrete şi pentru Justiţie să iasă, fără riscuri, de sub aservirea băsesciană şi să-i dea lui Băsescu cu flit, aşa cum i-au dat şi lui Ceauşescu în decembrie ’89. Pretinde cineva că Justiţia Română nu este aservită lui Băsescu? Păi, să luăm un singur exemplu. Uite, Elena Băsescu, fiica cea mică a viitorului fost preşedinte Băsescu, a făcut exact acelaşi lucru, a comis exact aceeaşi infracţiune ca şi Adrian Năstase, adică şi-a făcut campanie electorală cu bani delapidaţi de la stat, în acest caz delapidatoarea dovedită fiind fostul ministru Monica Iacob Ridzi. Când Eba va fi alături de Adrian Năstase, abia atunci eu voi crede că Justiţia din România nu mai este aservită lui Traian Băsescu.

Tot aşa vor sta lucrurile şi în ceea ce priveşte reputaţia lui Traian Băsescu pe plan internaţional. Lăudătorii lui oficiali de la ICR nu mai primesc bani de la guvern, iar liderii europeni de la Barosso la Merkel constată jenaţi că au fost minţiţi de către procuroarea alcoolică Monica Macovei cu privire la «lovitura de stat» din România. Oamenii încep să vadă că Traian Băsescu este un tip insalubru şi nefrecventabil. 

Şi mai nasol este că dl Băsescu redevine un cetăţean obişnuit, care nu se mai poate situa deasupra Legii. Cel puţin până pe 12 septembrie, dânsul este un cetăţean obişnuit, fără imunitate, adică un puşcăriabil ca oricare altul. Dlui Băsescu i se pot intenta plângeri penale pentru tot felul de infracţiuni, abuz în serviciu, autoatribuire de case, furt, luare de mită, spălare de bani etc. – săracul om a cam făcut de toate. Nu zic că va fi şi judecat imediat, dar este de ajuns ca să se ştie că şi el are sau poate avea probleme cu Justiţia, asta îl va coborî şi mai mult în ochii opiniei publice, cu trecerea timpului va fi erodat tot mai mult. Va deveni o simplă caricatură a ceea ce a fost odată. Hotărât lucru, timpul nu curge în favoarea dlui Băsescu.

P.S. 1. Cică prelungirea crizei politice costă ţara nu ştiu câte miliarde. Ar fi de ajuns să fie strânşi cu uşa câţiva, un Blejnar, un Videanu, o Elena Udrea ş.a. – şi se poate face rost de banii ăştia.

P.S. 2. Cică ministrul de Interne Ioan Rus este de vină pentru ne-actualizarea listelor electorale. Dar actualizarea listelor necesită timp, iar guvernul Ponta s-a constituit la început de campanie electorală pentru locale, deci ministrul de Interne din guvernul Ponta, Ioan Rus, în mod obiectiv nu avea la dispoziţie timpul fizic necesar pentru a face acest lucru. In opinia mea, singurii răspunzători pentru haosul din listele electorale sunt miniştrii de Interne din perioada imediat anterioară, adică vameşul & fariseul Vasile Blaga, precum şi «băiatul cu legea» cum îi zicea Băsescu, adică analfabetul Traian Igaş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.