CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI: Contribuabilii pot vira impozitul pe profit în contul subscripţiei

CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI: Contribuabilii pot vira impozitul pe profit în contul subscripţiei

 Contribuabilii care vor să participe la subscripţia publică organizată de Guvern pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului" pot direcţiona impozitul pe profit într-un cont administrat de Ministerul Finanţelor, iar în cazul în care nu se strâng 6 milioane euro, banii vor fi returnaţi plătitorilor.

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă care creează cadrul legal pentru declanşarea procesului de subscripţie publică pentru achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
El a adăugat că cei care vor să doneze sume de bani în acest scop o vor putea face începând cu jumătatea lunii viitoare.
De asemenea, ordonanţa de urgenţă modifică Codul fiscal atât pentru a permite contribuabililor să vireze din impozitul pe profit într-un cont al Ministerului Finanţelor care va fi destinat subscripţiei publice, dar creează şi posibilitatea ca persoanele plătitoare pot primi banii înapoi în cazul în care nu se strânge suma de 6 milioane de euro, cota alocată subscripţiei publice.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.