Cum va fi vremea în Maramureș

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse au cazut precipitatii sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima inregistrata a fost de 21.2 l/mp la Baraj Firiza. Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari in zona montana inalta de pana la 54 km/h la Vf. Iezer, unde a spulberat zapada. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 1 grad la Ocna Sugatag, Sighet, Targu Lapus si 2 grade la Baia Mare. Cel mai rece noaptea trecuta a fost in Pasul Gutai, -6 grade Celsius. In zona montana s-a semnalat ceata.
Grosimea stratului de zapada masura aseara pana la 76 cm la Cavnic.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de -4 grade la Borsa si Cavnic, -3 la Viseu de Sus, Petrova si Ocna Sugatag, -2 grade la Targu Lapus, Baia Mare, Sighetu Marmatiei.
Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe sectoarele de drumuri nationale. Au căzut precipitatii abundente sub forma de ninsoare in zonele de deal si de munte. Zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 140 si km 156. Intre km 156 si km 180, stratul de zapada framantata existent pe partea carosabila masoara pana la 2 cm. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 23 utilaje si au imprastiat 155,5 tone sare.
A nins și pe sectoarele de drumuri judetene din judet, iar temperaturile scazute din timpul noptii au favorizat formarea poleiului. Angajatii societatii au actionat cu 36 utilaje si au raspandit 722 tone material antiderapant. Sunt sectoare de drum judetean, unde stratul de zapada framantata existent pe partea carosabila masoara intre 0,5 cm si 2 cm.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -4 grade la Borsa, Viseu de Sus, Ocna Sugatg si Cavnic, -3 grade la Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Petrova, -2 grade in Baia Sprie, Baia Mare.
Stratul de zapada masoara: 77 cm la Cavnic, 74 cm in Pasul Gutai, 73 cm la Firiza, 70 cm la Baiut, 52 cm la Coroieni, 38 cm la Grosii Tiblșesului, 36 cm in Baia Borsa, 33 cm in Poiana Borsa, 30 cm la Mara, 28 cm la Targu Lapus si Suciu de Sus, 21 cm in Baia Mare si la Vf. Iezer, 20 cm la Vadu Izei, 19 cm la Ocna Sugatag, 15 cm pe Valea Vaserului.
Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile si nu au fost inregistrate probleme deosebite. Temperaturile scazute au favorizat formarea ghetei pe malurile raurilor Ruscova si Mara. Curg sloiuri de gheata pe raul Suciu. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramatori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor in judet.
Vremea se va raci astazi si va deveni, pe arii restranse, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi temporar noros. Indeosebi in cursul zilei, pe arii relativ extinse la munte si pe arii restranse in rest va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare ziua, iar in zona montana inalta viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 si -1 grad, iar cele minime intre -11 si -8 grade.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.