Cum va fi vremea de Paști

Se spune că așa cum este vremea de Florii, la fel va fi și de Paște, însă, în săptămâna minivacanței de Paște și 1 Mai va ploua mai mult decât media multianuală în unele zone ale țării.

În urmîtorul interval de timp,  spre seară şi în cursul nopţii vor mai fi înnorări şi ploi de scurtă durată, local în Moldova şi zona Carpaţilor Orientali şi izolat în Transilvania, Maramureș, Muntenia şi Dobrogea.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în depresiuni şi 29 de grade în sud-est, iar cele minime se vor situa între 9 şi 17 grade.

În Oltenia, Muntenia, Moldova și în partea de vest și nord vest a țării se vor înregistra 18-19 grade Celsius, fiind considerate valori apropiate, ușor mai coborâte de normalul climatologic.În săptămâna minivacanței de Paște și 1 Mai va ploua mai mult decât media multianuală în unele zone ale țării.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, dar mai ales în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 3 – 10 mai, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar local cu o tendință deficitară.

În Maramureș, probabilitatea pentru precipitaţii, izolat mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată la începutul lunii mai.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.