Cum stăm cu drumurile în Maramureș

 Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile din județ. Ninge în Maramureș. Vizibilitatea este bună în trafic. Vântul prezinta intensificari de pana la 35 km/h pe DN18, în Pasul Prislop.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale se prezinta astfel: DN1C si E58 depus un strat de zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm. DN18, Pasul Gutai, intre km 3 si km 19 este umed, respectiv km 38 si km 49. In Pasul Gutai se gaseste depus un strat de zapada framantata care masoara intre 0-1 cm. DN 18 si DN 19 zona Sighet, strat de zapada framantata cu grosimea pana la 1 cm. DN 18 Petrova, stratul de zapada depus pe carosabil masoara intre 1-2 cm. La Vișeu de Sus, DN 18 si DN 17C, depus un strat de zapada framantata de pana la 1 cm. La Borsa, DN 18, intre km 140 si km 156, stratul de zapada framantata masoara intre 1-2 cm. În Pasul Prislop, stratul de zapada framantata depus pe partea carosabila masoara intre 2 si 5 cm. DN 18B este umed intre km 3 si km 33, iar de la km 33, Dealul Pietris, stratul de zapada framantata de pe partea carosabila masoara pana la 1 cm.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 31 de utilaje si au imprastiat 405 tone  de sare. De asemenea, s-a acționat cu clorura (0,5 tone) pe DN 18, în Pasul Prislop. Pe drumurile județene stratul de zapada framantata depus masoara intre 0,5 cm si 2 cm. Sunt sectoare de drum judetean cu polei în zona Maramuresului istoric. Dispeceratul drumurilor judetene a comunicat ca 31 de utilaje au actionat si imprastiat 830 tone de material antiderapant.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu sunt probleme. Gheata la mal se gaseste pe raurile Vaser, Ruscova, Botiza si Mara. Curg sloiuri de gheata pe raurile Iza si Mara. Amenajarea exploatarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se efectueaza in conditii de siguranta.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.