Cum se circulă pe drumurile din Maramureş

Vremea a fost calda pentru aceasta perioada. Cerul a fost temporar noros si izolat a plouat slab, cantitatea inregistrata a fost de 0,3 l/mp, la Baraj Firiza. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari temporare in zona montana, de pana la 68 km/h, la Vf.Iezer, unde a spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost de 10 grade in Baia Mare, Targu Lapus si 11 grade la Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Cavnic si Targu Lapus -1grad.
Stratul de zapada masura, aseara, pana la 54 cm, la Baraj Firiza.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre 1 grad la Targu Lapus si 6 grade in Baia Mare.
Circulatia se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este uscat (DN1C si E58), respectiv partial uscat (DN18, DN19, DN17C, DN18B). Cerul este acoperit, iar vizibilitatea in trafic este buna. Angajatii sectiei au actionat cu trei utilaje si au imprastiat opt tone de material antiderapant pentru prevenirea si combaterea poleiului.
Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si umed. Societatea care asigura intretinerea si practicabililitatea au intervenit cu cinci utilaje si au raspandit noua tone material antiderapant.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost in crestere, datorita încalzirii accentuate a vremii si topirii zapezii. Nu au fost semnalate probleme si nu sunt atinse cotele de atentie pe cursurile raurilor. Gheata este prezenta doar la malurile raului Vaser. Exploatarea amenajarii hidrotehnice se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Stratul de zapada masoara: 95 cm la Cavnic, 87 cm la Baiut, 75 cm la Firiza, 74 cm in Pasul Gutai, 64 cm la Coroieni, 53 cm la Luhei, 52 cm la Grosii Tiblesului, 39 cm la Ruscova, 38 cm la Vf. Iezer, 33 cm in Baia Borsa, 32 cm pe Valea Viseului, 30 cm in Poiana Borsa, 27 cm pe Valea Vaserului, 26 cm la Mara, 21 cm la Targu Lapus, 12 cm la Ocna Sugatag, 8 cm la Sighetu Marmatiei, 6 cm in Baia Mare.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -1 grad la Targu Lapus si Cavnic, 2 grade la Viseu de Sus si Borsa, 3 grade la Sighetu Marmatiei, 4 grade la Ocna Sugatag, 6 grade in Baia Mare. Se mențin avertizarile cu privire la posibilitatea produceri de avalansa in Muntii Maramuresului si Muntii Gutai.
Vremea va fi astazi in judetul nostru deosebit de calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restranse, in cursul noptii, va ploua slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 si 15 grade, iar cele minime intre 1 si 5 grade. Noaptea si dimineata izolat, in zonele joase, vor fi conditii ceata.
Luni, 4 februarie a.c., prognoza meteorological prevede ca vremea se va raci fata de ziua precedenta, dar va ramane calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Local la munte si pe arii restranse va ploua slab. In zona montana inalta, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 9 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade. Izolat, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.