Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi

Pentru gospodinele care se pregătesc de Paște, fiertul și coloratul ouălor tradiționale poate fi o corvoadă. De multe ori, ouăle se pot sparge în procesul de fierbere, dar sfaturile următoare te pot ajuta să le faci exact cum trebuie.

Julia Child, una dintre cele mai reputate figuri din gastonomie și femeia care a împrietenit publicul american cu bucătăria franțuzească, a lăsat în una din cărțile sale și metoda perfectă pentru a fierbe ouăle.

1. Pune ouăle într-un singur strat în cratiță.
2. Adaugă apă rece care să le acopere cu 2-3 cm.
3. Pune cratița pe foc mare și lasă apa să fiarbă. Cum a dat apa în clocot și ouăle încep să fiarbă și să vezi bule în jurul lor, pune un capac și ia cratița de pe ochiul cu flacără.
4. Lasă ouăle să stea în cratița cu apă fiartă pentru 17 minute.
5. Între timp, pune apă cu gheață într-un bol încăpător.

Citește continuarea pe digi-world.tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.