Cum ne protejam de radiatii

Cum ne protejam de radiatii

Accidentul nuclear din Japonia a provocat temeri majore legate de radioactivitate şi de riscurile acesteia pentru sănătate, însă există metode naturale de a ne proteja faţă de nivelul crescut al radioactivităţii.

Desi la mii de kilometri distanta de Fukushima, maramuresenii sunt speriati de posibilele radiatii care ar putea ajunge si in judetul nostru. Din acest motiv sighetenii au luat cu asalt farmaciile pentru a-si asigura un stok minim de iod. Facand un mic sondaj prin farmaciile sighetene am constat ca pastilele de iod nu mai exista de cateva zile pe rafturile farmaciilor.

Insa atat medicii cat si farmacistii sustin ca iodura de potasiu nu trebuie folosită în acest moment de către romåni chiar dacă au reuşit să o procure, întrucåt excesul acesteia poate crea probleme de sănătate. Un nou semnal de alarma vine din partea unor oameni de stiinta care avertizeaza ca o zonă întinsă a stratului de ozon s-a subţiat în regiunea Polului Nord, iar aceasta ar putea ajunge în Scandinavia şi Europa de Est pe 30 şi 31 martie.

Specialiştii ne sfătuiesc să folosim diverse metode pentru a ne feri cât mai mult posibil de expunerea la radiaţii:
•   Consumarea alimentelor bogate în clorofilă, cum sunt algele marine şi spirulina. Acestea conţin minerale şi antioxidanţi, care previn afectarea tiroidei de către radiaţii.
•   Consumarea alimentelor antioxidante, mai ales cireşe, afine, rodii şi cartofi, care ajută corpul să se cureţe de radicalii liberi şi toxine.
•   beţi 6-8 pahare de apă filtrată în fiecare zi
•   luaţi vitaminele C,E şi D
•   mâncaţi păpădie şi mentă, pentru că ajută la detoxifierea organismului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.