VIDEO | Cum e cu repartizarea banilor privind finanțarea nerambursabilă a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale

În ședința ordinară a Consiliului Județean din 23 aprilie, aleșii județeni au votat pentru repartizarea pe destinații a sumei aprobate din bugetul propriu al județului pe anul 2019 pentru finanțarea nerambursabilă a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale.

Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a propus repartizarea sumelor alocate pe patru destinații distincte. Astfel, 725.000 de lei au fost alocați ca finanțare nerambursabilă din bugetul județului a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale selectate în baza Ghidului solicitantului, 750.000 de lei reprezintă finanțarea programelor și acțiunilor culturale prioritare ale județului Maramureș și 900.000 de lei s-au acordat pentru finanțarea programelor și acțiunilor cultural-educaționale ale unităților administrativ-teritoriale. Din suma totală alocată pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale se constituie un fond de 5% pentru finanțarea nevoilor culturale de urgență.

Alocarea sumelor pentru acțiunile prevăzute se va face pe baza propunerilor Comisiei de învățământ, cultură, culte și patrimoniul cultural, prin hotărâri ale Consiliului Județean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.