Cum alegi mobila pentru fiecare cameră a casei: tips & tricks

Ultimul pas al amenajării unei case este alegerea mobilei. De ce este mobilă atât de importanta într-o casă? Pentru că ea va dicta atât aspectul estetic, cât şi confortul. Nu uita că majoritatea pieselor de mobilier au un rol real în casă şi nu sunt doar piese de decor. Canapeaua, patul, dulapurile, mesele, toate servesc cel puţin un rol estential în casa ta. De aceea, este important să alegi piesele de mobilier cu atenţie, pentru fiecare cameră din casă.

Atunci când alegi mobilă, ţine cont atât de funcţionalitatea acesteia, cât şi de design, pentru a obţine cele mai bune rezultate în amenajarea casei.

Descoperă câteva tips & tricks ca să alegi uşor mobilă pentru fiecare cameră a casei tale:

Bucătărie

Bucătăria este camera în care vei pregăti mâncăruri şi băuturi, dar poate fi şi locul în care vei servi masă alături de cei dragi. Atunci când alegi mobilă pentru bucătărie, nu te grăbi să încarci inutil cameră. Optează pentru electrocasnicele de care ai nevoie, iar mai apoi, pentru un set de mobilier care să răspundă nevoilor tale.

Mobilierul pentru această cameră îţi va oferi spaţiu de depozitare, însă nu trebuie să te bazezi exclusiv pe acesta. Spre exemplu, o mobilă de bucătărie completă îţi va permite să depozitezi veselă, alimente, ustensile sau accesorii, însă nu poate ţine locul unei camere precum cămară. De aceea, poţi alege fără probleme mobilă de bucătărie minimalista, modulară, cu sertare şi dulapuri, fără spaţii speciale sau sisteme de ultima generaţie. Banii pe care îi vei economisi atunci când alegi o mobilă simplă, îi poţi folosi pentru a cumpăra electrocasnice de înaltă calitate.

Electrocasnicele pot dicta confortul tău în bucătărie. Degeaba vei avea o mobilă ultra modernă, dacă plita, cuptorul sau frigiderul îţi dau bătăi de cap. De asemenea, poate fi o idee inspirată să faci loc în bucătărie şi pentru o maşină de spălat vase, care îţi va uşura cu mult viaţa.

Living

Mobilă pentru camera de zi trebuie să îţi inspire confort şi relaxare. Una dintre cele mai importante piese din camera de zi este canapeaua. Vestea bună este că în ziua de azi ai o mulţime de modele de canapea din care să alegi, de la cele tip colţar şi până la canapele de două sau trei locuri. Cum alegi canapeaua ideală? În funcţie de dimensiunile camerei. Pentru un living foarte spaţios, alege un colţar de dimensiuni generaose sau două canapele pe care să le aşezi fata în faţă, în centrul camerei. În cazul în care ai un living de dimensiuni medii sau mici, soluţia salvatoare o reprezintă o canapea cu două sau trei locuri.

Pe lângă canapea, alege şi o măsuţă de cafea, dar şi câteva piese de mobilier precum rafturile, etajerele sau comodele. Astfel de piese de mobilier vor contura design-ul camerei, dar îţi vor oferi şi spaţiu de depozitare pentru obiecte diverse, de la TV şi până la cărţi.

Dormitor

Pentru un dormitor care să te îndemne la odihnă, pune accent pe alegerea patului. Ai nevoie de un pat care să fie pe gustul tău şi care să fie comod. Alege un cadru de pat care îţi inspiră stare de bine, fie că optezi pentru lemn, metal sau modele tapiţate. Mai apoi, înainte de a achiziţiona salteaua, asigură-te că o testezi. Astfel, vei şti sigur că alegi un model care ţi se pare confortabil.

Poţi completa dormitorul cu două noptiere, o comodă, care poate să îţi servească şi drept suport de TV şi un dulap. Este o idee bună ca dulapul să nu îţi ocupe o mare parte din cameră. În acest sens, poţi împărţi spaţiul dedicat dulapurilor în mai multe camere. Fie că alegi să ai o cameră pentru dressing sau să pui un extra dulap pe hol ori în balcon, este important să nu aglomerezi prea tare camera în care vei dormi.

Camera copiilor

Piesa de la care poţi porni amenajarea acestei camerei este patul pentru copii. Un pat pentru copii de calitate trebuie să le ofere acestora siguranţă, un somn odihnitor, dar şi să fie pe gustul lor. Lasă-i pe cei mici să se implice în alegerea patului pentru copii şi prezintă-le mai multe variante înainte de a face alegerea finală.

Nu numai patul pentru copii este esenţial, ci şi zona de birou. Cei mici petrec mult timp la birou, fie pentru joacă, fie pentru teme. Astfel, alege un scaun de birou pentru copii care să permită o poziţie corectă a corpului, dar să fie şi confortabil în acelaşi timp. Biroul nu trebuie să aibă nimic special, ci doar să fie suficient de încăpător pentru nevoile celui mic.

Nu ai nevoie de o mulţime de piese de mobilier în casa ta, însă cele pe care le alegi trebuie să îţi ofere confortul de care ai nevoie, dar şi să completeze design-ul încăperilor. Foloseşte sfaturile de mai sus ca sursa de inspiraţie şi alege uşor mobilă de care ai nevoie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.