CUM ALEGI cuierul de hol potrivit pentru tine? Pare simplu, dar nu e

Sunt atât de multe lucruri de luat în considerare dacă vrei să decorezi cu succes holul casei: lumina, culorile, mobilierul. În articolul de astăzi, povestim despre acel cuier hol, nelipsit din casele noastre. Hai să vedem care este soluția cea mai potrivită pentru nevoile și spațiul tău!

Cuier hol: care sunt diferitele soluții pentru depozitarea hainelor?

Nu există doar un singur stil de cuier, ci foarte multe, ceea ce este foarte bine, că înseamnă că ai de unde alege. Iată care sunt cele mai comune modele pentru un cuier hol:

Vestiarul – este foarte practic și este adesea prevăzut cu un spațiu de depozitare pentru pantofi și, eventual, cu o mică banchetă.

Cuier hol de sine stătător – un clasic care este reinventat în mod regulat ca element decorativ de sine stătător.

Cuier hol montat pe perete – dacă nu ai spațiu suficient în hol, aceasta este o soluție de luat în considerare.

Cuier hol minimalist: acele cârligele de perete pentru haine – o soluție care este flexibilă, pentru că le poți monta oriunde dorești.

Cuier hol cu raft – perfect pentru casele mai mici, îți poți agăța sacoul, iar raftul îți va permite să îți pui cheile, corespondența sau alte obiecte mici care “rătăcesc” uneori pe hol.

Ce cuier hol trebuie să alegi pentru a economisi spațiu?

Una dintre principalele provocări pentru hol este să nu irosești spațiu inutil. Din păcate, nu există o soluție miraculoasă care să îți garanteze că vei economisi spațiu. Aceasta va depinde de formă și suprafață, dar și de ușa de la intrare, de celelalte uși care se deschid spre intrare, de eventualele scări, etc.

Să luăm exemplul acestui cuier de hol de tip vestiar, care este o piesă de mobilier independent (uneori fixat pe perete). Intrarea ta în ar trebui să fie suficient de largă pentru ca mobilierul să nu încurce pasajul. Dacă ai un coridor, vestiarul poate ocupa prea mult spațiu. În acest caz, cel mai bine este să alegi un cuier de hol de perete sau cârlige pentru haine, care vor ocupa cât mai puțin spațiu posibil și îți va permite să așezi și o mică piesă de mobilier pentru a-ți depozita pantofii.

Foarte la modă sunt și acele cuiere pe picior liber, deoarece unele modele sunt foarte elegante. Cu toate acestea, ocupă un anumit spațiu, mai ales atunci când este acoperit de paltoane sau geci Acest tip de cuier de hol este util atunci când ai un spațiu „mort” pe hol, cum ar fi un colț în care nu poți monta o piesă de mobilier.

În orice caz, indiferent de modelul de cuier de hol pe care îl alegi, este esențial să faci ordine în mod regulat și să păstrezi doar hainele de care ai cu adevărat nevoie zilnic. Efectul de dezordine trebuie evitat, mai ales dacă holul tău este mic sau dacă se deschide spre o altă încăpere din casă.

Ce cuier de hol ar trebui să alegi pentru o familie de 5 sau mai mulți membri?

Apropo de dezordine, atunci când sunt multe persoane în casă, chiar dacă păstrezi doar strictul necesar, tot sunt multe haine de agățat seara, după serviciu și școală. Există două soluții posibile aici. Prima este să alegi cârlige pentru haine. Câte un cârlig pentru fiecare membru al familiei. Iar dacă ai copii mici, poți plasa cârligele și mai jos, astfel încât haina să fie accesibilă celor mici. O altă opțiune, dacă ai ceva mai mult spațiu, este să folosești un cuier pentru a agăța toate hainele pe umerașe. Ai grijă, însă, să alegi un cuier care să fie suficient de stabil pentru a susține greutatea tuturor hainelor din familie, mai ales iarna, când purtăm geci sau paltoane destul de grele.

Cum depozitezi hainele într-un cuier de hol, astfel încât să nu se deformeze?

Atunci când ai un sacou, o jachetă sau orice altă haină mai “sensibilă”, ar trebui agățate pe un umeraș sau, dacă nu există opțiunea asta, să o prinzi de acel accesoriu făcut special pentru a fi prins în cuier. Dacă vorbim de un hanorac, acesta poate fi agățat și de glugă. Deși nu este recomandat, dar uneori, pe fugă, știm că toți facem asta!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.