VIDEO | Cum ajungi de la „negativ” la „pozitiv” în doar 24 de ore dintr-o ”greșeală”. Explicația DSP Maramureș

Un maramureșean care s-a întors la muncă în străinătate a avut parte de o surpriză neplăcută după ce în doar 24 de ore a avut rezultatul testului COVID negativ dar a primit mesaj de la DSP că este pozitiv și trebuie să se izoleze la domiciliu.

Bărbatul ne-a declarat că sâmbătă dimineața și-a făcut testul COVID la o clinică privată din Baia Mare pentru a putea merge în Germania, acolo unde este angajat. Cu testul negativ acesta a ieșit din țară însă duminică a fost contactat de DSP Maramureș pentru a-l informa că rezultatul testului lui este pozitiv și că nu poate părăsi țara deoarece trebuie să se izoleze.

”Câta încredere poți să ai în testul COVID dacă clinica la care îl faci îți dă rezulat negativ iar DSP-ul te sună să îți spnă că ești pozitiv și trebuie să stai izolat? Cine își asumă asemenea greșeli? Chiar mie mi s-a întâmplat ca sâmbătă să am în mână rezultatul testului, negativ, și dumninică, după ce am ieșit din țară, să fiu sunat de Direcția de Sănătate Publică Maramureș să mă izolez că sunt pozitiv. În plus părinții mei s-au trezit cu poliția la poartă să verifice daca ne-am izolat.Ulterior mi s-a spus că e o greșeală. Nu te poți juca cu asemenea lucruri, este în joc sănătatea oamenilor și chiar locul de muncă. Sper ca cei responsabili să ia măsuri pentru ca astfel de ”GREȘELI” să nu se mai producă., ne-a scris pe adresa redacției bărbatul.

După mai multe explicații și apeluri video situația s-a clarificat, a fost o ”greșeală” de comunicare a rezultatului testului. Contactat de TV Sighet, Rareș Pop, directorul DSP Maramureș a precizat că ”în momentul în care o persoană face un test COVID care iese negativ si pleacă din tară este important să anunțe imediat DSP-ul cu privire la testul făcut și că a ieșit negativ. Daca cei care fac testul ( ca centru de recoltare ) trimit greșit către DSP, aceștia sunt obligați să-și asume greșeala, să anunțe DSP-ul  despre acest lucru. Oricum în astfel de situații cei de la DSP trebuie să înceapă o anchetă epidemiologică”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.