CRIZA REFUGIAŢILOR: Aproximativ 1.000 de persoane încearcă să treacă în Macedonia pe o rută alternativă

CRIZA REFUGIAŢILOR: Aproximativ 1.000 de persoane încearcă să treacă în Macedonia pe o rută alternativă

 Aproximativ o mie de migranți și de refugiați încercau luni să treacă în Macedonia pe o rută alternativă celei prin Idomeni și în jurul orei 13:00 GMT erau înconjurați de poliția greacă, a constatat de la fața locului un jurnalist al AFP.

Acest grup a plecat în jurul orei 10:30 GMT din împrejurimile taberei de refugiați de la Idomeni, ducând bagaje, în direcția satului Chamilo, puțin mai la vest, și se afla chiar lângă frontieră în jurul orei 13:00. 
Poliția macedoneană nu este deocamdată prezentă la fața locului, potrivit jurnalistului. 
Grupul, format din numeroase familii, a traversat dealuri, câmpuri și chiar un râu pentru a ajunge în acest loc, intersectându-se și depășind fără incidente un prim grup de polițiști greci. 
Cel puțin 12.000 de refugiați stau în condiții îngrozitoare la frontiera macedoneană la Idomeni, pe unde în decurs de o săptămână nu a mai fost lăsată să treacă nicio persoană. 
Unele familii au părăsit deja locul, acceptând propunerea autorităților de a-i duce în alte tabere de refugiați mai bine amenajate, în timp ce altele și-au manifestat intenția constantă de a trece cu orice preț în Macedonia și de a-și continua drumul spre Europa de Nord. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.